SRI: România este tranzitată de europenii care vor să se alăture Statului Islamic

450
SRI: România este tranzitată de europenii care vor să se alăture Statului Islamic - sri-1422118950.jpg

Articole recomandate

Serviciul Român de Informații a anunțat, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, că un numar crescut de persoane, mai ales din vestul Europei și Balcanii de Vest, sunt interesate să plece în Siria și Irak, pentru a particpa la conflictele de acolo, tranzitând, cu predilecție, România și Bulgaria, ca rute terestre. SRI susține că "gestionarea eficientă a riscurilor asociate acestui fenomen este extrem" de dificilă, fără unele "instrumente legale", potrivit HotNews.ro. 
Potrivit SRI, în zona de conflict sunt implicați, de partea diferitelor grupări extremiste, peste 4.000 de luptători, cetățeni sau rezidenți ai unor state europene. 
SRI precizează că a emis comunicatul pentru a face precizări îin contextul declarațiilor publice referitoare la tranzitul prin România spre/dinspre Siria al unor persoane (foreign fighters) implicate în conflictul din regiune". 


Joi, ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a evidențiat, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste, desfășurate la Londra, importanța eforturilor de oprire a circulației membrilor grupului terorist Stat Islamic, prin țări europene precum România și Bulgaria, potrivit The Guardian. În acest context, Hammond a reamintit că a efectuat vizite la Bucuresti și Sofia, precizând că Marea Britanie colaborează strâns cu serviciile de informații, din România și Bulgaria, potrivit Mediafax.


SRI a cerut insistent, în ultima perioadă, adoptarea și promulgarea Legii securității cibernetice, criticată de o serie de ONG-uri, textul legislativ fiind, în cele din urmă, declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională a României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4975 secunde