SRI: Florian Coldea este nevinovat, s-a solicitat repunerea în funcție

298
SRI: Florian Coldea este nevinovat, s-a solicitat repunerea în funcție - coldea-1484653950.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Român de Informații a transmis azi un comunicat în care precizează că în urma verificărilor interne nu au rezultat elemente care să ateste că generalul Florian Coldea a încălcat legea sau normele în vigoare. Ca urmare, Biroul Executiv al SRI a decis repunerea în funcție a lui Florian Coldea. Acesta a refuzat însă și a solicitat eliberarea din funcție și punerea la dispoziția instituției, din motive ce țin de "demnitatea și onoarea militară și de riscul afectării grave a activității instituției". Ca urmare, directorul SRI, Eduard Hellvig, îi solicită președintelui trecerea în rezervă a generalului Florian Coldea.


"În urma verificărilor efectuate de comisia constituită potrivit cadrului normativ intern, a fost întocmit un raport care clarifică toate aspectele vehiculate în spațiul public privind activitatea domnului general-locotenent Florian Coldea, dar și alte aspecte care țin de activitățile unor cadre ale Serviciului care au fost vehiculate public.


Menționăm că s-a desfășurat o investigație complexă, minuțioasă, cu privire la toate afirmațiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare și au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o ședință a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcție a domnului general-locotenent Florian Coldea.


În cadrul aceleiași ședințe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcție și punerea la dispoziția și nevoile instituției, după aproape 12 ani de când exercită această funcție. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce țin de demnitatea și onoarea militară și de riscul afectării grave a activității instituției. În acest sens, Directorul SRI a solicitat Președintelui României trecerea în rezervă a domnului general-locotenent Florian Coldea. Atribuțiile funcției de Prim-adjunct al Directorului au fost preluate de domnul Eduard Hellvig, Directorul SRI.


SRI își reafirmă determinarea de a îndeplini asumat misiunile sale, în parteneriat cu toate instituțiile naționale și internaționale cu care colaborează pentru apărarea intereselor de securitate națională și protejarea cetățenilor români, la standarde euro-atlantice de profesionalism. SRI rămâne ferm în ceea ce privește transparentizarea instituțională și respectarea procedurilor de evaluare și control intern", se arată în comunicatul Serviciului Român de Informații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1531 secunde