SRI, anunț de ULTIMĂ ORĂ. RISC TERORIST ÎN ROMÂNIA!

392
SRI, anunț de ULTIMĂ ORĂ. RISC TERORIST ÎN ROMÂNIA! - sri-1500465306.jpg

Articole recomandate

Serviciul Român de Informații a sesizat Curtea de Apel București cu propunerea de declarare ca persoane indezirabile pentru zece ani a doi cetățeni sirieni implicați în activități generatoare de riscuri teroriste.

Operațiunea derulată de SRI a relevat faptul că cei doi suspecți, A.H. și A.H., au fost angrenați în România în acțiuni sistematice de promovare agresivă a ideologiei jihadiste specifice grupărilor teroriste active pe frontul din Siria. De asemenea, aceștia au facilitat pătrunderea ilegală în țara noastră a unor conaționali, dintre care unii erau deja semnalați având conexiuni teroriste. În perioada de monitorizare, cei doi suspecți au realizat inclusiv deplasări repetate în Siria, în cadrul cărora au stabilit și au cultivat relații apropiate cu membri ai unor grupări jihadiste, inclusiv Daesh.

Din evaluarea informațiilor culese de SRI s-a concluzionat că există riscuri asociate terorismului, astfel încât s-a luat decizia îndepărtării celor doi suspecți de pe teritoriul României.

În acest caz s-a cooperat cu Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul General pentru Imigrări), precum și cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3361 secunde