Spion sârb la Baza Kogălniceanu, deconspirat de SRI. ZIVKOVIC BRATISLAV, declarat indezirabil pentru o perioadă de 15 ani

1006
Spion sârb la Baza Kogălniceanu, deconspirat de SRI. ZIVKOVIC BRATISLAV, declarat indezirabil pentru o perioadă de 15 ani - cecen97445300-1510689937.jpg

Articole recomandate

SRI a anunțat că a deconspirat un spion sârb la Baza NATO din Mihail Kogălniceanu. Curtea de Apel București l-a declarat, marți, pe cetățeanului sârb Bratislav Zivkovic ca indezirabil, pentru o perioadă de 15 ani, din considerente de securitate națională.

Curtea de Apel București a dispus, marți, măsura declarării ca indezirabil, pentru o perioadă de 15 ani, din considerente de securitate națională, a numitului ZIVKOVIC BRATISLAV (cetățean sârb, născut la data de 12.11.1975), la cererea SRI, a anunțat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

"Evaluarea SRI arată că prezența lui ZIVKOVIC BRATISLAV pe teritoriul național constituie un risc la adresa securității naționale, motiv pentru care a fost sesizat Ministerul Public, cu propunere de declarare ca indezirabil. În calitate de autoritate națională pe profil contraspionaj, SRI a avut ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri și amenințări la adresa cetățenilor României și a cooperat în acest caz cu instituții interne (Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Imigrări, respectiv cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București), precum și cu partenerii noștri externi", a mai anunțat purtătorul de cuvânt al SRI.

Serviciul Român de Informații precizează, într-un comunicat de presă, că "în cursul anului 2017, ZIVKOVIC BRATISLAV s-a deplasat de mai multe ori în România, cu scopul de a întreprinde activități de culegere de informații care, potrivit cadrului legal în domeniu, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale".

"ZIVKOVIC a întreprins acte preparatorii de procurare și transmitere a unor secrete de stat unei puteri sau organizații străine, ori agenților acestora, și constituirea de rețele informative pe teritoriul României.

ZIVKOVIC BRATISLAV a manifestat interes pentru obținerea de documente clasificate referitoare la infrastructura critică și obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României cu intenția de a afecta parteneriatele noastre strategice.

Toate acțiunile cetățeanului sârb derulate în România au avut un caracter clandestin și un modus operandi specific activităților de spionaj.

Măsurile specifice întreprinse de către Direcția Generală Contraspionaj a SRI au condus la prevenirea exfiltrării de informații clasificate de natură să afecteze interesele de securitate națională. Cetățeanul sârb nu a reușit să intre în posesia niciunui document sau informație clasificate", se mai arată în comunicatul SRI.

"ZIVKOVIC BRATISLAV este comandantul organizației de cetnici din Serbia "Cetniciki Pokret". Această organizație este cunoscută ca fiind una paramilitară cu orientări naționalist-șoviniste. În perioada 2014-2015, cetățeanul sârb ZIVKOVIC BRATISLAV a participat de partea separatiștilor pro-ruși (alături de alți voluntari sârbi, membri ai organizației) la conflictul din Ucraina", precizează Serviciul Român de Informații într-un comunicat de presă, scrie romaniat.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2937 secunde