Specialiștii UNICEF spun: "Vaccinurile sunt sigure și salvează vieți!"

138
Specialiștii UNICEF spun:

Articole de la același autor

UNICEF a lansat ieri, 24 aprilie, o nouă campanie internațională pentru a evidenția, în rândul părinților și al publicului larg utilizator de rețele de socializare, eficiența și siguranța vaccinurilor. 


Campania "Vaccines Work" ("Vaccinurile funcționează") face parte din Săptămâna Mondială a Imunizării marcată în perioada 24-30 aprilie pentru a răspândi mesajul că împreună, comunitățile, inclusiv părinții, pot proteja toți copiii prin vaccinare.


Vaccinurile salvează până la 3 milioane de vieți anual, protejând copiii de boli potențial mortale, foarte contagioase, precum rujeola, pneumonia, holera și difteria. Datorită vaccinurilor, numărul persoanelor care au decedat din cauza rujeolei între anii 2000 și 2017 a scazut, iar poliomielita este pe cale de a fi eradicată. Vaccinurile reprezintă unul dintre cele mai eficiente instrumente medicale inventate vreodată din punct de vedere al costurilor. Luând în considerare valoarea economică și socială mai largă a prevenirii decesului și a dizabilităților, fiecare 1 dolar cheltuit în scopul imunizării copiilor aduce un profit de până la 44 de dolari. 


"Ne dorim ca Vaccines Work să devină o campanie virală", a spus Robin Nandy, responsabilul de Imunizare al UNICEF. "Vaccinurile sunt sigure și salvează vieți. Această campanie este o șansă de a arăta lumii că rețelele de socializare pot reprezenta o forță majoră pentru schimbare, oferindu-le părinților informații de încredere privind vaccinurile." 


Campania face parte dintr-o serie de evenimente internaționale desfășurate pe parcursul unei săptămâni cu tema Protejați împreună: Vaccinurile funcționează, care îi pune în valoare pe Eroii Vaccinurilor – de la părinți și membri ai comunității până la personalul medical și persoanele inovatoare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3381 secunde