Șoselele din Constanța unde șoferii calcă tare pedala de accelerație!

770
3
Șoselele din Constanța unde șoferii calcă tare pedala de accelerație! - fondpolitiarutiera2-1374592857.jpg

Articole recomandate

Regulile sunt făcute să fie încălcate! Mai ales când este vorba despre limita legală de viteză. După principiul acesta par să se ghideze șoferii, fie ei localnici sau turiști. Așa se face că, în numai două săptămâni, rutieriștii constănțeni au dat peste 3.500 de amenzi pentru depășirea vitezei legale și au reținut zeci de permise, din același motiv.

Îngrijorător este, însă, faptul că arterele pe care au fost înregistrate cele mai mari viteze sunt și cele mai intens circulate din municipiul Constanța, crescând astfel riscul producerii de accidente.

Astfel, tocmai pentru că principala cauză generatoare de accidente rutiere grave este neres-pectarea vitezei legale, agenții Poliției Rutiere Constanța au ieșit la "pândă" cu radarele. În perioada 8 - 21 iulie au ieșit pe străzi zilnic și nu i-au iertat pe șoferii surprinși că au apăsat pe accelerație mai mult decât le permite legea. Iar rezultatele, după cele două săptămâni, evidențiază că este nevoie de astfel de acțiuni mai des. Concret, în perioada amintită, Serviciul Poliției Rutiere Constanța a aplicat 3.574 de sancțiuni pentru depășirea limitei legale de viteză și a reținut 44 de permise, în cazul celor care au depășit viteza limită cu mai mult de 50 km/oră.

Echipajele de poliție au acționat atât la intrările în reședința de județ, dar și pe principalele artere, atât din municipiu, cât și din județul de la malul mării.

Iată străzile unde se circulă cu viteză

Cea mai mare viteză înregistrată, în perioada amintită, a fost în localitatea Ovidiu, fiind vorba despre un șofer care apăsase pe accelerație până la 130 km/oră.

De remarcat, însă, că principa-lele șosele unde au fost depistați șoferii care au încălcat legea sunt și cele mai circulate din municipiul Constanța.

De exemplu, pe B-dul Alexandru Lăpușneanu, șoferii circulau cu viteze între 74 și 86 km/oră, pe B-dul Mamaia, cei prinși pe picior greșit conduceau cu viteze între 71 și 95 km/oră, iar pe Șoseaua I. C. Brătianu, șoferii aveau viteze între 71 și 97 km/oră.

Înainte să apese pedala de accelerație până în podea, șoferii sunt sfătuiți să țină cont de următoarele: numai de la începutul anului, în Constanța au avut loc 110 accidente din cauza vitezei, în urma cărora au murit 16 persoane, alte 16 au fost rănite grav, iar 134 au fost rănite ușor.

v v v

Pentru a preveni producerea accidentelor, polițiștii rutieriști îi sfă-tuiesc pe șoferi: să respecte normele rutiere, să adapteze viteza în apropierea curbelor, să nu se angajeze în depășiri neregulamentare, să evite alte preocupări care le-ar putea distrage atenția, să se asigure în manevrele de schimbare a direcției. 

Comentează știrea

nastratin
24 iulie 2013
este premeditata povestea

daca pe strazile constantei si la intersectii nu sunt amplaste camera de tv si limitatoare de viteza... asta e rezultatul. Asta se doreste de catre papagalul colorat ce pleaca din fotoliu de primar mai mereu... ba la Mamaia, ba la zmeu etc...

noni
24 iulie 2013
parerea mea

Sunt categoric pentru respectarea legilor, sa nu fiu inteles gresit, dar sa jungi la 70 la ora pe un bulevard lat si gol, e insesizabil, de multe ori o faci fara sa vrei... oricum vitezele sunt mici, ma asteptam la mai mult, sincer. Si daca vreti recorduri, va dau un pont: mergeti pe A2 sensul spre Cernavoda, portiunea noua, dinspre Cta, sa vedeti acolo mertane cu 200 la ora...aveti grija, sa nu va dea radarele peste cap !

luk
24 iulie 2013
exact

Puneti camere in intersectii...stiu ca e nasol pt aia care freaca menta pe Tomis si care intorc pe linia continua in dreptul cinematografului Popular !Daca in orasele civilizate din Europa se poate de ce nu si la noi?A am uitat noi suntem un cartier din America de Sud atat de drag primarului nostru...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 19 Iulie 2013
Stire din Eveniment : Radare în Constanța. Iată unde
Miercuri, 17 Iulie 2013
Stire din Eveniment : Record de amenzi date de rutieriști
Pagina a fost generata in 1.9513 secunde