Sorin Ovidiu Vîntu află sentința definitivă în dosarul FNI

170
1
Sorin Ovidiu Vîntu află sentința definitivă în dosarul FNI - hhh-1487143486.jpg

Articole recomandate

Curtea de Apel București urmează să pronunțe o decizie definitivă în dosarul FNI, în care este trimis în judecată omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În primă instanță, Vîntu a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare, magistrații dispunând și să îi fie confiscate șapte milioane de dolari.


Magistrații Curții de Apel București urmează să pronunțe sentința definitivă în dosarul FNI, în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru spălare de bani.


În februarie 2015, Vîntu a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă de șase ani și patru luni de închisoare, pentru spălare de bani, fiind achitat pentru instigare la delapidare. Instanța i-a confiscat omului de afaceri șapte milioane de dolari.


În prezent, Vîntu este încarcerat în urma unei condamnări de șase ani și două luni de închisoare, pedeapsă primită în iulie 2016, după ce a fost acuzat de devalizarea societății Petromservice.


În septembrie 2012, Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul FNI, fiind acuzat de procurorii Parchetului instanței supreme de spălare de bani și instigare la delapidare.


Cercetările au vizat devalizarea Fondului Național de Investiții (FNI), Băncii Agricolă (BA), Băncii de Investiții și Dezvoltare - BID și Băncii Române de Scont.


Anchetatorii au susținut că "activitățile ilicite au fost derulate prin intermediul societăților comerciale membre ale Grupului «Gelsor» (Gelsor SA, SOV Invest SA, Imobiliar Network SA, Vîntu Sorin Ovidiu Company SRL, Gelsor IT SA etc.), deținute și administrate, prin persoane interpuse, de Vîntu Sorin Ovidiu; principalul beneficiar al sumelor de bani constituite în prejudicii aduse bugetului de stat și/sau companiilor având capital de stat a fost Vîntu Sorin Ovidiu".


"Sorin Ovidiu Vîntu, după luna aprilie 2003 și până în prezent, cunoscând că suma de 23.572.104 de lei, echivalentul a 6.765.234 de dolari la data prăbușirii Fondului Național de Investiții provine din săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune comise în dauna investitorilor FNI, a dobândit, deținut și folosit bunuri imobile, faptă ce întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de spălare a banilor", au arătat procurorii, în septembrie 2012.


Anchetatorii au mai susținut că Sorin Ovidiu Vîntu a știut în permanență despre comiterea faptelor de înșelăciune și "a acționat cu intenție directă pentru a putea beneficia în mod concret de sumele de bani provenite din săvârșirea acestor infracțiuni, pentru ca apoi, prin multiple operațiuni economice și juridice, să ascundă banii astfel obținuți".






Comentează știrea

ZISU
22 februarie 2017
AM SPERAT CA LA " REVOLUTZIE " !

LA 1989, OAMENII AU DORIT O LUME MAI BUNA SI LIBERA, FARA : CORUPTZIE, ZANGANIT DE CATUSE, URA UNII IMPOTRIVA ALTORA SI DNA, DAR CUM, CLANURILE MAFIOTE DE PARTID SI DE STAT, AU CREZUT CA " DEMOCRATZIA " ESTE PENTRU EI, SI NU PENTRU POPOR, OAMENII DE RAND, CLANURILE DE STANGA SI DE DREAPTA, ADICA POLITICIENII SI NU, NUMAI, AU INCEPUT A FURA SI A JECMANI TOT / TOATE / TOTUL : IN STANGA SI-N DREAPTA, CA DOAR, NU AU FURAT DE LA EI, CI DE LA TZARA SI POPORUL DIN CARE S-AU DESPRINS UNII DUPA ALTZII SPRE A LOR IMBOGATZIRE, CU : CASE, VILE, MASINI CARE MAI DE CARE, MAI MARI SI MAI DEOSEBITE, AU MERS / MERG IN ZONE EXOTICE, CA, CU ROMANIA LI ESTE RUSINE ?! CE MAI AU CLANURILE : INTINSE TERENURI IN EXTRAVILAN SI IN LOCALITATZI , YAHTURI, VAPORASE, TRACTORASE, " SASE CASE " IN TZARA SI CATE OR MAI FI PRIN TZARI STRAINE.................. , Rusineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, SA VA FIE, CA POPORUL A SARACIT CONTINUUUUUU SPRE A VOASTRA NESIMTZITA IMBOGATZIRE, FARA SCRUPULE SI FARA MILA DE POPOR, ?! SALARIILE SI PENSIILE NOASTRE SE REGASESC IN AVERILE VOASTRE NESIMTZITE ! TOT RESPECTUL PENTRU POLITICIENII SI OAMENII CINSTITZI, DIN : EXECUTIV, LEGISLATIV SI JUDECATORESC, SUNT OAMENII ADEVARATZI AI ACESTEI TZARI PRADATA SI JEFUITA, DE ACEI OAMENI FARA MILA SI PUSI PE CAPATUIALA SI IMBOGATZIRE, DE PE URMA MUNCII POPORULUI MUNCITOR !!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3776 secunde