Soldați canadieni, în misiune la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Miercuri, 02 Septembrie 2020, 17:04
141
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu găzduiește, astăzi, de la ora 11.00, ceremonia de certificare NATO a celui de-al patrulea detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România în vederea executării serviciului de Poliție Aeriană Întărită.

În următoarele patru luni, detașamentul Canadian, format din 145 de militari, piloți și personal tehnic, cu șase aeronave CF-188 Hornet, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, sub comandă NATO, alături de militarii aparținând Forțelor Aeriene Române, cu aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR. Aceasta este cea de-a patra rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate în 2017, 2018 și 2019. De asemenea, militarii canadieni au mai executat o misiune în România, la Câmpia Turzii, în anul 2014.

"Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare, precum și la consolidarea interoperabilității între Forțele Aeriene Române și cele canadiene. Dislocarea avioanelor CF-188 Hornet în România este parte a implementării Planului de acțiune pentru asigurarea capacității operaționale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate", susțin reprezentanții MApN.Pagina a fost generata in 0.333 secunde