Șoferul fugar din Mamaia, arestat preventiv. Era și beat și drogat

800
Șoferul fugar din Mamaia, arestat preventiv. Era și beat și drogat - accidenttrecere84698500-1532950511.jpg

Articole de la același autor

UPDATE - Urmare a accidentului rutier din data de 29 iulie, față de conducătorul autoturismului, instanța de judecată a admis propunerea de arestare pentru 30 de zile, acesta fiind introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța.




Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța solicită judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța arestarea preventivă a șoferului care a lovit doi tineri sâmbătă noapte, pe trecerea de pietoni, și a fugit de la fața locului.


Potrivit informațiilor, inculpatul M.A.A. este în prezent în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive și părăsirea locului accidentului, fără încuviiințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei de către conducătorul vehiculului implicat în accidentul de circulație.


Astfel, în data de 29 iulie, numitul M.A.A. fiind sub influența băuturilor alcoolice (având o alcoolemie de 1,30 g/l) și a substanțelor psihotrope, a condus autoturismul pe DC 86, dinspre Constanța spre Năvodari și, ajungând la trecerea de pietoni, a accidentat ușor pe numiții B.M.A și B.A.R , angajați în traversarea străzii pe marcajul pietonal, care conform raportului specialiștilor din cadrul Serviciului de Medicină Legală Constanța, au necesitat pentru vindecare 18 - 20 zile îngrijiri medicale, respectiv, 10 - 11 zile îngrijiri medicale.


După producerea accidentului, conducătorul auto nu a oprit și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind depistat la locul de cazare al acestuia.


"Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", precizează reprezentanții Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0675 secunde