ȘOFERUL BMW-ULUI IMPLICAT ÎN TRAGEDIA RUTIERĂ DE LA CET RISCĂ ÎNCHISOAREA

9990
2
Săptămâna trecută, un accident mortal cu multiple victime petrecut în cartierul CET, ținea prima pagină a ziarelor. Șoferul unui autoturism Mazda, fără permis de conducere, a întors pe linia continuă, iar în acel moment mașina a fost ruptă în două bucăți după impactul cu un autoturism BMW  care gonea pe bulevardul Aurel Vlaicu.


Un tânăr și-a pierdut viața și alte șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Șoferul vinovat, Cornel Robert Georgescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, însă nu este singurul care riscă închisoarea. 


Mașina ruptă-n două nu a fost lipită

Numeroși martori au sesizat autoritățile cu privire la faptul că șoferul BMW-ului rula cu viteză foarte mare și că se face vinovat într-o oarecare măsură de con-secințele accidentului. Surse oficiale din cadrul anchetei dau de înțeles că expertiza nu va fi gata nici măcar în următoarea lună, dar asta nu înseamnă că planează anumite suspiciuni. Modul în care mașina Mazda s-a rupt în două părți i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva era sudată la jumătate și părțile lipite. Cercetarea la fața locului a arătat faptul că autoturismul nu prezenta urme de sudură, iar ruperea în două a mașinii după impact a fost o pură întâmplare.


Fuga de la locul accidentului, motivul arestării 

Imediat după ce a comis accidentul, Cornel Robert Georgescu a reușit cu greu să iasă din mașină și a plecat spre casă. De acolo, a chemat o ambulanță care l-a transportat pe șoferul fără permis la spital. Acest lucru a cântărit decisiv în arestarea preventivă a bărbatului care a provocat accidentul, fuga de la locul faptei, fiind pedepsită cu până la 7 ani de închisoare. Spre deosebire de uciderea din culpă, părăsirea locului accidentului a fost o faptă săvârșită cu intenție. Urmează ca ambele comportamente în trafic să fie analizate, iar dacă se stabilește că și șoferul autoturismului BMW a încălcat o normă de circulație, organele de cercetare penală îl vor ancheta. 


"Riscă să fie condamnat"

Surse din Serviciul Rutier nu exclud posibilitatea ca șoferul autoturismului BMW să fie condamnat, dacă instanța va hotărî că vina este comună. "Viteza se va calcula de către expertul tehnic, în funcție de consecințe și imaginile puse la dispoziție. Totodată, vor fi luate în calcul forțele de torsiune. Culpele dacă sunt împărțite, instanța stabilește procentual răspunderea. În afară de faptul că acest procent se răsfrânge asupra pedepsei, se răsfrânge și asupra despăgubirilor civile. 


Este greu de pronunțat în acest moment ce va păți șoferul. Depinde de pedeapsa totală și de contribuția fiecăruia, hotărâtă de instanță. Totuși, el riscă să fie condamnat pentru ucidere din culpă ca urmare a depășirii limitei de viteză", au declarat pentru "Cuget Liber", surse din cadrul Serviciului Rutier Constanța. 






Comentează știrea

Ciprian
6 iunie 2016
A păcălit moartea de două ori. Tânăra salvată din restaurantul Beirut, spulberată de pe trotuar în accidentul de la CET

"Ro-bert" întâm-plare asu-pra fie-căruia Ru-tier

aeWEEhcMtjEcSQ
8 decembrie 2016
vavgtDHoaHqX

mjcOtF cwryhzbwucly, [url=http://atsvjupjhdhh.com/]atsvjupjhdhh[/url], [link=http://buptaxmlmuhf.com/]buptaxmlmuhf[/link], http://vbtmrqcjnuia.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.504 secunde