Șoferii din Constanța, certați cu legea

162
1
Șoferii din Constanța, certați cu legea - soferiidinctacertaticulegea-1392838195.jpg
În ciuda frecventelor acțiuni ale Serviciului Rutier Constanța, încă sunt destui constănțeni care nu respectă regulile de circulație. Drept dovadă stă ultima acțiune desfășurată de rutieriștii constănțeni. În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 146 de constănțeni s-au ales cu o amendă de 170 lei pentru că "au uitat" să cupleze centura de siguranță, dintr-un total de 421 de amenzi. Alți 127 de șoferi au fost sancționați pentru că au condus depășind limita legală de viteză. De asemenea, și 65 de pietoni prinși că traver-sează prin loc nepermis au fost sancționați.  
"Polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe conducătorii auto să respecte limitele de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, să folosească centura de siguranță, atunci când sunt în trafic atât conducătorii auto cât și pasagerii acestora, să nu se angajeze în efectuarea depășirilor neregulamentare, să nu aibă în timpul mersului preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenția, adică să caute acte, să umble la casetofon, să vorbească la telefonul mobil", afirmă Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța. 
De asemenea, oamenii legii au reținut opt permise de conducere, dintre care patru pentru depășire neregulamentară, unul pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise și unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. 


Comentează știrea

Un cetatean
20 februarie 2014
Guvernul vrea să facă bani pe centura de siguranță

Cea mai dramatică schimbare îi vizează însă pe șoferii care nu poartă centură, care nu pun centură minorilor aflați în autoturism și motocliștilor care nu poartă cască. Aici, amenzile sunt trecute din clasa I-a direct în clasa a IV-a, adică de la intervalul de amendă 160-320 la intervalul 720-1.600 de lei. Prin această modificare, se poate observa că simpla nepurtare a centurii este considerată o contravenție mai gravă decât trecerea pe culoarea roșie, neacordarea de prioritate sau depășirea neregulamentară și la fel de gravă ca forțarea barierei CFR sau producerea de accidente cu victime.Banii "de pe centură" La un simplu calcul, la un minim de 160 de lei al amenzii pentru lipsa centurii - așa cum se sancționează în present - raportat la 35.000 de sancțiuni date șoferilor pentru această abatere vom obține un total de 5,6 milioane de lei. În cazul în care noul proiect de Cod Rutier va fi aprobat, iar amenda minimă pentru lipsa centurii va ajunge la 720 de lei, raportat la același număr de sancțiuni, vom obține un total de 25,2 milioane de lei. Mai exact, de 4,5 ori mai mult decât în prezent.(ziarul Adevarul)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3734 secunde