Șoferii de TIR care vin de peste graniță, exceptați de la carantină și izolare

357
Șoferii de TIR care vin de peste graniță, exceptați de la carantină și izolare - cmykcamionagiisursagardadecoasta-1584980026.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere că numărul celor infectați cu COVID-19 este în creștere, autoritățile dispun din ce în ce mai multe măsuri prin care se încearcă limitarea răspândirii virusului în rândul populației. Printre cele mai stricte măsuri îi vizează pe cei care intră pe teritoriul țării și vin din "zone roșii" sau "zone galbene", unde numărul celor infectați a depășit 500.

Pentru șoferii de pe TIR-uri, care asigură transportul de mărfuri, autoritățile au impus condiții speciale. Astfel, aceștia nu sunt nevoiți să intre în carantină sau izolare, în momentul intrării în țară, dacă nu manifestă simptomatologie asociată cu COVID 19, dar trebuie să-și ia toate măsurile de protecție.

"Referitor la transportul de mărfuri, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 t au obligația să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție, precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față, precum și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație. Conducătorii acestor vehicule, care sosesc din zone roșii sau zone galbene nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată cu COVID 19", au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În schimb, dacă șoferul este contact apropiat cu un caz confirmat, nu va fi exceptat de la regulile de autoizolare, au transmis autoritățile. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6802 secunde