Șoferi, vești proaste! Încă un pas pentru ca mașinile parcate pe trotuare să fie ridicate!

1202
Șoferi, vești proaste! Încă un pas pentru ca mașinile parcate pe trotuare să fie ridicate! - image20151118206017160masiniparc-1575984572.jpg

Articole recomandate

Poliția rutieră va putea dispune ridicarea nu doar a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă, cum stabilește acum Codul Rutier, ci și a mașinilor parcate pe trotuar sau pe alte spații.


Comisia de Transporturi din Camera Deputaților a dat marți raport favorabil unei inițiative legislative care modifică Codul Rutier și le permite polițiștilor să ridice autoturismele parcate pe trotuare. 


Proiectul prevede eliminarea a trei cuvinte din Codul Rutier. Astfel, din Articolul 64 ("Poliția rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă") dispare sintagma "pe partea carosabilă", care îi împiedica pe polițiști să ridice automobilele care erau parcate exclusiv pe trotuar.


"Interpretarea actuală e că pot fi ridicate doar mașinile care au minim o roată pe carosabil. Pe litera legii, așa e. Dar asta duce la situații anormale, cu mașini parcate cu totul pe trotuare care blochează accesul pietonilor, blochează intrarea în imobile sau accesul echipelor de intervenție. Vedem zilnic mame care nu își pot duce copiii în cărucioare pe trotuar din cauza mașinilor parcate neregulamentar sau persoane cu copii mici obligate să meargă pe carosabil, printre mașini", a declarat Cătălin Drulă, inițiatorul proiectului, pentru G4Media.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.994 secunde