ȘOCANT! Ar fi murit când a văzut izoleta la poartă, după ce a fost suspectat că este bolnav de Covid-19

238
ȘOCANT! Ar fi murit când a văzut izoleta la poartă, după ce a fost suspectat că este bolnav de Covid-19 - izoleta-1590230325.jpg

Articole recomandate

O persoană suspectă de Covid-19 din localitatea Moțca din județul Iași ar fi făcut infarct când a văzut izoleta.


Potrivit presei locale, a fost declanșată o anchetă epidemiologică în urmă cu câteva zile, după ce o persoană suspectă de Covid-19, din comunitatea romă, a decedat, transmite ziaruldeiasi.ro.


"Eu, din câte știu, la Moțca a fost un deces al unui cetățean suspect de COVID, dar care avea multe comorbidități. Impactul emoțional când a venit DSP-ul și când a văzut izoleta, din câte am înțeles eu, i-ar fi produs un infarct. Am înțeles că o singură persoană a acceptat internarea. Ceilalți patru, am înțeles că sunt asimptomatici și stau izolați la domiciliu. Nu știu de unde există informația că s-ar fi cerut suportul forțelor de ordine. Știu doar că DSP s-a deplasat în comunitate împreună cu liderul romilor de la Moțca și a constatat că oamenii au o stare relativ bună, nu au simptome. Dacă ei au refuzat internarea, este dreptul lor să o facă. Mai cu seamă că, în discuția pe care am avut-o cu resursele din comunitate, mi-au spus că ambulanțierii care au venit i-au sfătuit să nu se interneze în spital pentru că, atât timp cât situația lor nu este una gravă, e mai bine să stea acasă, pentru că în spitale știi cum intri, dar nu știi cum ieși"", a declarat Elena Motaș, consilier pe problema romă la Prefectura Iași.


"DSP Iași desfașoară în această perioadă o anchetă epidemiologică într-o localitate rurală din județul Iași, în urma confirmării cu noul coronavirus a unor persoane din această localitate. Ancheta are în vedere stabilirea tuturor contacților direcți, izolarea la domiciliu a acestora și testarea pentru noul coronavirus. Epidemiologii din cadrul DSP Iași au recoltat mai multe probe din colectivitate, iar rezultatele au confirmat prezența noului coronavirus la 5 persoane din această localitate. Având în vedere atitudinea ostilă a celor confirmați pozitiv cu COVID-19, a fost necesară intervenția forțelor de ordine. Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, iar măsurile și concluziile finale vor fi anunțate după încheierea acesteia", se precizează în comunicatul DSP Iași.


Evenimentul are loc după ce pe lângă focarele din spitale, respectiv Spitalul de Copii și cel de Neurochirurgie, un alt focar a apărut în județ. De data aceasta este vorba despre un focar comunitar, în localitatea Moțca, în zona romă de aici.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9464 secunde