Situația se complică în Irak! Cum reacționează oficialii români?

230
Situația se complică în Irak! Cum reacționează oficialii români? - ddd-1578484805.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, la Bruxelles, că nu există cetățeni români afectați de atacurile cu rachete lansate de Iran în Erbil. "Având în vedere că o serie de rachete au vizat și regiunea Erbil, unde se găsește o comunitate de aproximativ 180 de cetățeni români, prin Consulatul General al României de la Erbil, am confirmat faptul că cetățenii români nu sunt afectați de aceste evoluții", a precizat el, potrivit Agerpres. De asemenea, "militarii români care fac parte din coaliția împotriva Daesh nu au fost afectați de aceste atacuri".

La rândul său, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat că militarii români care executau misiuni de instruire și consiliere în Irak nu au fost afectați de atacurile recente cu rachete efectuate de Iran asupra bazelor militare folosite de Armata SUA în Irak. România a luat decizia încă de marți de a întrerupe misiunile celor 14 militari români în Irak, care au fost relocați temporar într-o altă bază a coaliției.

"Ministerul Apărării Naționale ține legătura cu militarii români și evaluează în permanență situația de securitate din zonă, împreună cu partenerii și aliații României, iar relocarea militarilor se va executa conform planurilor de contingență", a transmis ministrul Apărării Nicolae Ciucă.

Misiunile de instruire și consiliere efectuate de militarii români dislocați în Irak au fost întrerupte de marți. "Astfel, pentru asigurarea siguranței personalului, cei 14 militari români care erau în misiune în Irak vor fi relocați temporar într-o altă bază a coaliției", anunță ministerul.

Misiunile militarilor români se axau pe activități de pregătire și formare a instructorilor irakieni din sistemul militar, consilierea oficialilor din Ministerul irakian al Apărării și din alte instituții responsabile pentru reformarea sectorului de securitate și creșterea capacității operaționale a Forțelor Armate ale Republicii Irak.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0655 secunde