„Situația este dramatică în Poliție: media infectării COVID, mai mare cu 250% decât media națională!”

720
„Situația este dramatică în Poliție: media infectării COVID, mai mare cu 250% decât media națională!” - politisticovid-1612195243.jpg

Articole de la același autor

Pandemia de coronavirus lasă urme adânci în rândul polițiștilor, susțin reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual. Pe fondul protestelor care se desfășoară la nivelul țării, de la începutul lui 2021, prin care polițiștii își cer drepturile, respectiv renunțarea la înghețarea salariilor și acordarea stimulentului pentru COVID-19, sindicaliștii SNPPC atrag atenția că procentul cazurilor în rândul polițiștilor este cu 250% mai mare decât media națională. „Situația este dramatică!”, subliniază sindicaliștii.

„La data de 25 ianuarie 2021, statistica privind infectarea cu SARS-CoV-2 a angajaților MAI era următoarea: IGPR – 5.924; IGSU – 2.910; IGJR – 2.237; IGPF – 984; IGAV – 51; IGI – 119; alte structuri – 1.265. Dintre cele 13.490 de persoane infectate, 1.774 au fost spitalizate, iar 32 au decedat.

Din datele publicate de autorități, reiese o medie de 4% a ratei îmbolnăvirilor, la nivel național, în timp ce în MAI situația este dramatică, rata cazurilor ajungând la o medie de 10%. Dacă luăm în calcul faptul că nu tot personalul MAI este în prima linie, putem estima că rata reală a îmbolnăvirilor, în rândul colegilor aflați «în stradă», tinde spre procentul de 30%. Chiar și în aceste condiții, Guvernul și MAI, nici anul trecut, și nici în acest an, nu au dat curs solicitărilor noastre, repetate și justificate, de a acorda stimulentul de risc medical personalului implicat nemijlocit, prin natura misiunilor impuse, în efortul de prevenire și combatere a efectelor pandemiei”, se arată în comunicatul SNPPC.

Precizăm că acțiunile de protest ale polițiștilor vor continua în februarie și ar putea fi intensificate în martie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6038 secunde