"Sirenă" printre "Rechinii Albi"! Merge fără frică în Afganistan

3564
7
Se spune că frontul nu este pentru oricine, cu atât mai puțin pentru reprezentantele sexului frumos, dar, cu trecerea anilor, femeile și-au câștigat locul în teatrele de operații cu vârf și îndesat. 15 dintre cei 420 de militari plecați la sfârșitul lunii iulie în teatrele de operații sunt femei, care sunt gata să arate că nu sunt cu nimic mai prejos față de colegii lor. 


Printre cele 15, se numără și locotenentul Mirela Gheorghe, care se află în fața primei experiențe de acest gen. Tânără și cu tot viitorul înainte, Mirela face parte din unitatea de elită a armatei României care s-a deplasat într-o misiune NATO, pentru asigurarea protecției bazei militare din Kandahar. 


A absolvit cu brio Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă" din Brașov, începută în anul 2009, pentru ca, în anul 2012, să urmeze masteratul la specializarea "Securitate și relații internaționale", la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Născută în Ploiești, a stat în ultimii patru ani în Constanța, după ce a primit repartiție la Batalionul 348 Apărare Antiaeriană "Dobrogea" din Murfatlar. 


"Știu că nu o să fie ușor, dar o să fie o provocare pentru mine și știu că-mi va fi folositoare această perioadă. Începând de la climă, pentru că sunt temperaturi foarte mari acolo, totul este diferit față de cum este în România și terminând cu misiunile, stresul, consider această plecare un test important. Suntem într-o zonă plină de pericole, nu este liniștea de acasă. Însă, degeaba aud sute de povești despre cum e acolo, pentru că voi simți pe pielea mea și sincer am preferat să nu mă gândesc foarte mult la asta. Sunt hotărâtă să merg acolo", povestește, pentru "Cuget Liber", locotenentul Mirela Gheorghe, ofițer de Informare și Relații Publice al Batalionului 341 "Rechinii Albi". 


"Probabil ne vom gândi mai bine la a doua misiune"


"Rechinii Albi" s-au pregătit patru luni înainte de a pleca în această misiune, însă militarii cu experiență i-au sfătuit pe cei care nu au mai fost în teatrele de operații să se gândească bine înainte de a lua o decizie. 


La cei 27 de ani, tinerețea și entuziasmul o determină pe Mirela să aștepte cu nerăbdare urcarea în avion. Este conștientă că, după ce-și va întemeia o familie, se va gândi mult mai bine înainte de a lua o astfel de decizie. O parte a colegilor ei au ajuns deja în Afganistan, în timp ce Mirela urmează să plece la începutul săptămânii viitoare. 


"E important pentru mine să văd cum este într-o zonă de conflict, pentru că nu suntem instruiți doar pentru pace, ci și pentru război. Vreau să-mi demonstrez mai întâi mie, apoi și celor apropiați că pot face asta. Sunt sigură că va fi un rezultat pozitiv și că totul va ieși bine, trebuie să gândim pozitiv în astfel de situații. Toți cei cu care am stat de vorbă, care au mai fost în misiuni, mi-au spus că se gândesc cel puțin de două ori înainte de a se întoarce în teatrele de operații. Noi, cei care suntem la prima misiune, suntem plini de entuziasm, dar probabil la a doua misiune ne vom gândi mai bine. Familia și copiii schimbă lucrurile și ne vom gândi de două ori", a mai spus locotenentul Mirela Gheorghe. 
v v v
Afganistanul rămâne în continuare una dintre cele mai periculoase zone din lume. În ultimul atentat, doi teroriști s-au detonat în mijlocul oamenilor care manifestau în Kabul, 80 de persoane fiind ucise și peste 230 rănite. 


Comentează știrea

Mișu
5 august 2016
Vai de noi!

Incă o mâță care se vrea tigru! Crede că și in Afganistan va visa in campuri de maci infloriti, in timp ce colegii îi vor face treaba, fiindcă e "delicatå" si cu trecere la șefi!

miuau
5 august 2016
miau

Ai grija, cand auzi de IED pe americaneasca , sa nu crezi ca e copilul caprei, e ceva cu bombe, schije, combinatii - bum -bum. Cand te mananca , te scarpini, asa si cu mâțele care vor sa vada pe pielea lor cum e...sa speram ca nu la propriu. Vrea sa fie carne de tun pentru un ban cinstit. Se numeste MERCENAR. Soldatii adevarati au solde normale si lupta si se antreneaza pe teritoriul Romaniei, parca asa zicea la juramant.

Sub
5 august 2016
Nestiutor

Icine a scris articolul? Ai degradat o ...e locotenent...intradevar poza in care culege flori e sublocotenent, dar cred ca este o poza mai veche. Mult succes le doresc la toti care pleaca sau au plecat.

Soldat fruntas
5 august 2016
Ce cauta romanii acolo?

Cui doresti succes? Celor care pleaca sau au plecat de pe lumea aceasta?

Răspuns la: Nestiutor
Adăugat de : Sub, 5 august 2016
Icine a scris articolul? Ai degradat o ...e locotenent...intradevar poza in care culege flori e sublocotenent, dar cred ca este o poza mai veche...
ct
5 august 2016
aiurea...

bugetari platiti degeaba din banii NOSTRI.... de ce examenele in ministerul apararii/de interne, pe acelasi post , sunt diferite pt femei si barbati ? cumva fisa postului e diferita? cumva salariul difera? in aceste domenii, femei nu fac fata decat la popota,purtatoare de cuvant si medical, ATAT... restul sunt umpluturi , platatite degeaba, altii le fac treaba ... sunt bani publici, e pacat sa ne batem joc de ei...

nicusor
5 august 2016
obisnuinta

vorbiti fara a gandi, unii barbati apreciaza prostituatele care arata misto in mirese!! ar trebui infiintat stagiul de armata!!

Răspuns la: Vai de noi!
Adăugat de : Mișu, 5 august 2016
Incă o mâță care se vrea tigru! Crede că și in Afganistan va visa in campuri de maci infloriti, in timp ce colegii îi vor face treaba...
dorel
5 august 2016
degeaba

eu...plt, ajutor dt grupa( mtr ). ea..."colega" sg., la fel...( mtr ). eu...aplicatie dupa aplicatie tragere dupa tragere, zi dupa zi cu mtr in spate, ea zi dupa zi la cancelarie...ca e fata. solda aproape la fel, eu rup 2-3 tinute pe an dar ea e mereu cu tinuta buna...si atunci va intreb eu unde este egalitatea pe care o vor femeile in armata? pentru ca asta nu e sigur. cand vine cate o fata din promotie i se gaseste imediat loc la cancelarie, in cmdt sau pe la infirmerie...tot egalitate, nu ? in armata nu sunt femei...sunt doar panarame

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6379 secunde