Și tu, Poteleanu? Ex-directorul CJAS Constanța, acuzat că a luat mii de euro șpagă

1274
4
Și tu, Poteleanu? Ex-directorul CJAS Constanța, acuzat că a luat mii de euro șpagă - poteleanu-1446576230.jpg

Articole de la același autor

După ce, în urmă cu o lună, au fost nenumărate descinderi privind medicii implicați într-o grupare care se ocupa cu rețete false, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța ajunge iar în atenția anchetatorilor. Ținta oamenilor legii este de această dată fostul director Dragoș Poteleanu. 


Ieri, Dragoș Poteleanu a fost luat pe sus de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de luare de mită. Mai exact, Poteleanu este acuzat de șase infrac-țiuni, respectiv 24 de acte materiale. 


Procurorii DNA spun că, în calitate de director general al CJAS Constanța, Poteleanu a cerut și a primit de la reprezentanții unor cabinete medicale diferite sume de bani. Mai mult, anchetatorii au precizat că faptele sunt încă din anul 2012 și până în prezent. 


Dragoș Poteleanu a fost denunțat la DNA chiar de cei de la care a primit banii. Anchetatorii spun că, în urma verificărilor, s-a stabilit că acesta a cerut și primit 57.000 de euro, 15.500 de lei, dar și servicii medicale pentru el și pentru rudele sale apropiate. Mai mult, procurorii DNA au adăugat că acesta a beneficiat de servicii de 3.000 de euro, în unul din cazuri. 


"Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitățile respective. În același context și în aceleași circumstanțe, la începutul lunii octombrie 2015, inculpatul Poteleanu Dragoș a acceptat, în baza unei înțele-geri anterioare, primirea sumei de 7.000 lei de la reprezen-tantul unei unități medicale", spun procurori DNA. 


Dragoș Poteleanu a dat cu subsemnatul în fața procu-rorilor bucureșteni, a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar astăzi va ajunge la Tribunalul București pentru a afla dacă își va petrece ur-mătoarele 30 de zile în spatele gratiilor. 


Dragoș Poteleanu nu se mai afla la conducere CJAS, după ce, pe 30 septembrie, a fost dat ordinul de demiterea a tuturor președinților CJAS. "În prezent, dl. Poteleanu nu își mai desfășoară activitatea în cadrul CJAS Constanța. Până pe data de 27 octombrie, dl. Poteleanu a fost în concediu medical. 


De la 1 octombrie și până pe 28 octombrie, doamna Oana Irina Ioniță a fost director general înlocuitor, iar de la acea dată este interimar", a declarat Aurelia Rădoi, purtătorul de cuvânt al CJAS Constanța. 


Comentează știrea

Greierele ratat
4 noiembrie 2015
Poteleanu,o furnicuta harnica

Noi,greierasii l-am "cantat" toata vara.Furnicuta noastra a muncit din primavara pana toamna tarziu.A adunat provizii pentru el si pentru partidul care l-a numit in functie.Chiar crede cineva ca banii astia au ramas toti la el ? Nu,un procent s-a dus la albinuta partidului.Uite cum arata o furnicuta de partid si de stat,o furnicuta independenta sprijinita de pesede.

Mishu
4 noiembrie 2015
De ce nu ma mira...

Nu ma mira deloc ... Un nimeni cu studii marinaresti fara a practica insa si cu o diploma cumparata de "jurist" (n-a practicat o secunda), din gasca mascariciului dereglat psihic si betivului adormit in intersectie ("facut" scapat de Dancu C-tin). De asemeni , "gigolo-ul lui Carmen Raducu, cea rea de musca , care l-a ajutat sa parvina contra serviciilor sexuale primite... Prostanacul s-a remarcat la CAS Cta doar prin faptul ca facea prezenta la ora 16.00 (!?!) si ca patrona afacerile cutrei Vranceanu Mihaela si machidoancei Coseti (s-o da drept italianca ?!?)... Ce dracu sa stie idiotul de la UMC despre CAS ? Mai grav este ca medicii din Cta au tolerat atata vreme un incult , fara a avea vreo legatura cu viata medicala... Cred ca i-a decontat betivanului umflat drenele alea din NY , pe care ni le arata TV Neptun , de parca era un erou ranit prin vreun razboi...! Asta este Cta..., unul din cele mai urate si neingrijite municipii din tara , cu blocuri si constructii pe spatiile verzi (si asa putine) , cu pachete contra voturi , cu locuinte modulare pentru tzigani contra voturi , cu multi terchea berchea in functii cheie (vezi bucatarul de pe nave de la Canale , prostii aia care s-au perindat pe la aeroport , parlamentari care dansau cu mascariciul si cu betivul de mana in USL (Dragomir / Lupu-penalul /Hasotti / Banias-penalul) si acum se dau anti mascarici / betivan umflat , cu o parasuta Corina Martin care a uitat numarul divorturilor si a copiilor sai si care are orgasme cand face pe actrita , cu multi absolventi de studii marinaresti carora nu le-a placut munca si atunci s-au apucat de politica furtului din banii publici (Calapod / Darie / Fagadau / Gabi Stan / prefectul idiot / consilieri gramada precum golanul Petrica Munteanu / etc.../ etc... Sau directorea teatrului , sotia lui Zgabercea care are studii de actorie facute la batranete , consiliera aia batrana cu parul blond si lung ca la 25 de ani, care si-a exprimat dorinta sa mearga la NY sa-i schimbe pampersii lui Nicusor (a apucat sa plece Zgabercea inaintea ei...) , etc... etc... Mai gasiti si voi , caci aveti de unde in acest oras de prosti si multi...!

LILI
4 noiembrie 2015
MEDICII MANA-N MANA CU FARMACISTI

Majoritatea medicilor sunt mana-n mana cu farmacistii primesc comision de la farmacisti si de la reprezentantii de medicamente .Le baga pe gat tot felul de medicamente pacientilor ca sa le promoveze si sa-si primeasca comosioanele din ambele parti.Fac retete in numele pacientilor la cei care nu au trecut cu anul pe la cabinet ca sa-si asigure nr. de pacienti si sa poata demonsta reprezentantiloe ca le-a recomandat medicamentul pentru care a primit comision ,chiar daca pacientii habar nu au si nu le ridica nimeni de la farmace.Faceti un control in comune ,sate ca aici sunt cele mai mari fraude,iar farmacistii au cate un om de al lor la Casa de Sanatate si se descurca cu retetele exp.Farmacia BELL-FARM-Schitu medic d-na Mihaela (vecina).,farmacia d-nei Gaina (de la bariera Costinesti )medicii Baicu .Sa fie luati la verificari ca sa se termine cu hotia asta din sistem.

capra vecinului
4 noiembrie 2015
info

Procurorii sa verifice si cum a obtinut poteleanu apartament cu 2 camere de la ANL , mai ales ca nu era casatorit si nici nu avea copii ! Sa il cheme la audieri si pe soferul acestuia care zi si noapte ii cara acasa "pachetele" cu masinile institutiei care apropo : erau din ce in ce mai luxoase si mai noi ! Potelene :PAM PAM !

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Octombrie 2015
Stire din Eveniment : Elena Udrea, la DNA
Marţi, 03 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Blaga, audiat la DNA
Pagina a fost generata in 0.781 secunde