SFATURI de la polițiști pentru o sărbătoare liniștită

83
SFATURI de la polițiști pentru o sărbătoare liniștită - ziuamarinei1375977921-1376572286.jpg

Articole de la același autor

În această perioadă, la Constanța au loc activități specifice acestor mari sărbători: manifestări religioase și cultural artistice, mai ales în aer liber. Pentru a putea profita din plin de această zi, alături de cei dragi, polițiștii atrag din nou atenția asupra unor măsuri pe care trebuie să le luați, pentru a evita o serie de neplăceri, ce ar putea tulbura atmosfera de sărbătoare.


● Sporiți atenția în timp ce vă aflați în locuri aglomerate și păstrați banii și telefonul în compartimentele interioare ale hainei, niciodată în buzunarele de la spatele pantalonilor și nu lăsați portofelul deasupra cumpărăturilor;


 ● Dacă atunci când vă aflați într-un mijloc de transport în comun vă simțiți înconjurați sau înghesuiți de diverși indivizi, schimbați-vă imediat locul;


 ● Țineți-vă geanta lipită de corp, în partea din față, cu sistemul de închidere orientat către dumneavoastră și protejați-o cu una din mâini.


 ● Nu lăsați în interiorul mașinii, bunuri sau valori ce ar putea tenta eventualii infractori;


 ● Parcați autoturismul întotdeauna în locuri iluminate, special amenajate și eventual păzite;


 ● Manifestați prudență față de persoanele care vă abordează în trafic prin dreptul geamurilor laterale sau se oferă să vă sprijine în rezolvarea unor probleme;


 ● Depozitați banii și valorile pe care le dețineti în seiful hotelului unde sunteți cazați. Luați cu dumneavoastră numai sumele strict necesare. 


 ● Bagajele trebuie supravegheate în permaneță, mai ales în locurile aglomerate sau în mijloacele de transport în comun, ori pe plajă.


● Evitati taxiurile fără însemnele firmei sau care nu au ceas ce indică suma datorată pentru călătorie;


● Garanția unui schimb valutar corect, lipsit de riscuri, este asigurată numai de casele de schimb autorizate;


● Evitați prieteniile de ocazie.  Fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute. Printre amabili și binevoitori puteți întâlni, adesea și escroci.


● Nu vă lăsați atrași în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, încurajând comerțul ambulant ilicit, oricât de avantajos vi s-ar părea.


PENTRU COPII:


● În cazul în care se rătăcesc într-un loc aglomerat să se adreseze unui polițist sau unei familii cu copil. Asigurați-vă că acesta știe telefonul unuia dintre părinți, numele și adresa unde locuiește (eventual hotelul unde este cazat);


● Să nu primească daruri și să nu accepte invitația de a urca în mașina persoanelor necunoscute!


● Atenție cu telefoanele mobile de ultima generație: copiii să nu le expună în locuri aglomerate, în mijloacele de transport în comun, și să-și aleagă cu atenție persoanele cu care se împrietenesc. Să fie întotdeauna prudenți și să aibă încredere în polițiști, cărora trebuie să li se adreseze ori de câte ori se află în dificultate ori dacă au nevoie chiar de un sfat.


Pentru obținerea unor informații apelați oricând la polițiștii întâlniți pe stradă. Dacă sunteți victima unei infracțiuni, apelați numai la poliție, la telefonul de urgență 112.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.325 secunde