Sfaturi de la polițiști pentru copii: nu vorbiți cu necunoscuți!

200
Sfaturi de la polițiști pentru copii: nu vorbiți cu necunoscuți! - preventiescolisursafotoipjconsta-1580498622.jpg

Articole de la același autor

Atitudinea prevăzătoare îi poate salva pe copii din multe situații cu potențial să le pună în pericol siguranța și viața. Tocmai de aceea, o componentă importantă a muncii polițiștilor de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este să meargă în școli, să le prezinte elevilor cum să se comporte și ce să nu facă pentru a nu ajunge victime ale infracțiunilor. 


Copiii au primit informații privind interacțiunea cu persoanele străine, atât în viața reală, cât și prin intermediul rețelelor de socializare, despre siguranța la școală și pe drumul de la casă spre școală. Printre sfaturile primite s-au numărat: să fie atenți când traversează strada, să nu răspundă la mesajele de la necunoscuți și să nu accepte cadouri de la persoane necunoscute. 
Totodată,  polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 au desfășurat activități informativ - preventive pe linia prevenirii furturilor din locuințe, a furturilor auto și a infracțiunilor de tâlhărie în cadrul Campaniei "Hoții îți invadează intimitatea". Polițiștii au discutat cu vârstnicii despre comportamentele preventive pe care aceștia ar trebui să le adopte și le-au oferit broșuri cu sfaturi utile în diminuarea riscului de victimizare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6781 secunde