Sfârşit de carieră pentru contraamiralul de flotilă dr. Ion Condur

606
Sfârşit de carieră pentru contraamiralul de flotilă dr. Ion Condur - comandantflota62-1606840525.jpg

Articole de la același autor

Comandantul Flotei, contraamiral de flotilă dr. Ion Condur a trecut în rezervă, luni, 30 noiembrie, după mai bine de patru decenii în care și-a împletit destinul cu marina.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat la sfârșitul săptămânii trecute decretul prin care contraamiralul de flotilă dr. Ion Condur, comandantul Flotei, a fost trecut în rezervă începând cu data de 30 noiembrie. Cu acest prilej, vineri, 27 noiembrie, în Portul Militar Constanța a avut loc o ceremonie militară în care contraamiralului de flotilă dr. Ion Condur i s-a adus un ultim onor în funcția deținută.

Contraamiralul de flotilă dr. Ion Condur s-a născut pe 17 iunie 1963, în localitatea Boroaia, județul Suceava. La 14 ani a îmbrăcat haina militară, urmând Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, ulterior urmând cursurile Facultății de Navigație din cadrul Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân”. Prima funcție pe care a fost încadrat, după absolvire, în 1986, a fost de comandant al Unității de luptă nr. 2 artilerie și rachete, pe vedeta purtătoare de rachete 199 „Albatrosul”. Aproape 15 ani și-a desfășurat activitatea pe nave, ocupând diferite funcții, de la comandant unitate de luptă la comandant de navă. Ulterior, a promovat și a îndeplinit funcții importante și de conducere în mari unități, precum Statul Major al Forțelor Navale, Comandamentul Operațional Naval și Comandamentul Flotei.

În 2008 a fost numit comandantul Divizionului 50 Corvete, exercitând funcția timp de șapte ani. În anul 2015, a fost numit locțiitorul comandantului Flotei, fiind înaintat la gradul de contraamiral de flotilă prin decret prezidențial, la data de 1 decembrie 2017. Începând cu data de 15 august 2020, contraamiralul de flotilă Ion Condur a fost împuternicit la comanda Flotei.

În semn de apreciere, de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele ordine și medalii: Semnul onorific „În Serviciul Patriei pentru XV, XX și XXV de ani de activitate”, „Emblema de Merit În Serviciul Armatei României cls. a II-a și cls. I”, „Emblema de Onoare a Statului Major General”, „Emblema Onoarea Armatei României cu însemn de pace”, „Emblema de Onoare a Forțelor Navale”, „Emblema de Onoare a Statului Major General”, „Emblema de Onoare a Forțelor Terestre” și „Ordinul Virtutea Maritimă” în grad de „Cavaler”.

Contraamiralul de flotilă dr. Ion Condur este căsătorit cu dr. Laura Maria Condur, apreciat medic de familie constănțean și au un fiu, Cosmin Ștefan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4426 secunde