Sevil Shhaideh scapă de mare parte din sechestrul pus pe averea sa în dosarul Belina

285
Sevil Shhaideh scapă de mare parte din sechestrul pus pe averea sa în dosarul Belina - sevilshhaideh-1528377299.jpg

Articole recomandate

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh scapă de cea mai mare parte din sechestrul pe avere pus de procurori în ancheta Belina. Judecătorii au redus astăzi suma, considerabil chiar, de la 3,8 milioane lei la 566.482 lei.


"Admite contestația formulată de Shhaideh Sevil împotriva măsurilor asiguratorii. Infirmă în parte ordonanța contestată și revocă corespunzător măsurile asiguratorii instituite de procuror asupra tuturor bunurilor inculpatei, în sensul că suma totală (în vederea reparării pagubei produse prin infracțiuni și pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare) avută în vedere se micșorează de la 3.804.282,39 lei la 566.482,39 lei. Definitivă", se arată în decizia tribunalului, citată de Agerpres.

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), este cercetată în dosarul "Belina" pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

Procurorii DNA susțin că, în 2013, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice, părți din insula Belina și Brațul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, iar, după doar câteva zile, cele două proprietăți, cu suprafață de 278,78 de hectare și, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual, prin care au fost încălcate o serie de dispoziții legale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4057 secunde