Sergiu Andi Babinciuc, REȚINUT PENTRU 24 DE ORE

1523
1
Sergiu Andi Babinciuc, REȚINUT PENTRU 24 DE ORE - sergiuandibabinciuc-1469175467.jpg
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța l-au reținut 24 de ore pe omul de afaceri Sergiu Andi Babinciuc, acuzat de evaziune fiscală, două infracțiuni de spălare de bani și falsuri în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit ordonanței procurorilor, în cursul anului 2012, un grup de firme controlate de către Sergiu Andi Babinciuc au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operațiuni de transfer a acestor sume către beneficiarii finali și de retragerea de către aceștia, în numerar, a fondurilor respective.



Într-unul dintre cazuri, inculpatul a stabilit cu rea credință cuantumul taxei pe valoare adăugată, aferentă unei achiziții aparent efectuată de către una dintre firmele sale de tip "fantomă" și ulterior a obținut în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 lei. De asemenea, în același context, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a retras din contul aceleiași societăți suma totală de 1.575.735 lei, despre care știa că provenea din săvârșirea unor infracțiuni, utilizând în acest scop aparența mincinoasă privind existența unor contracte de împrumut din care rezulta că anterior își creditase propria firmă.


La data 07 iulie 2016, în condițiile desfășurării cercetărilor în prezenta cauză, inculpatul a falsificat un înscris sub semnătură privată, denumit "împuternicire", prin atestarea în cuprinsul său a unor fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care a încredințat documentul respectiv unei persoane care urma să fie audiată de către procurorii anticorupție.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 22 iulie 2016, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Constanța - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.



Comentează știrea

croitor
21 iulie 2016
Oportunitate nouă!

Oportunitate nouă! Suntem foarte serioși și oferim posibilitatea unor câștiguri suplimentare în timpul liber. Nu trebuie să cumpărați sau să plătiți ceva. Trebuie doar să ne cereți mai multe detalii, la adresa de email: [email protected] http://bit.ly/298g5wl

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1462 secunde