Sensul unic pacoste pentru riverani! Soluția propusă: "Mutați indicatorul 20 de metri!"

1487

Articole de la același autor

Instituirea sensului unic pe strada Farului, una dintre cele mai circulate artere ale municipiului Constanța, a dat peste cap toată zona! Oamenii, supărați că trebuie să ocolească tot cartierul pentru a ajunge acasă, vin cu o soluție, pe care o propun administrației locale. 


Într-o ediție anterioară a "Cuget Liber" vă prezentam motivul pentru care administrația publică locală a municipiului Constanța desfășoară un amplu proces de resistematizare, prin instituirea sensului unic pe zeci de străzi, dar și nemulțumirile pe care le au locuitorii din cartierul Coiciu, unde, în luna august, a fost anunțată instituirea sensului unic pe aproximativ 50 de străzi! 
În urma articolului, și locuitorii din apropierea străzii Farului, una dintre cele mai circulate artere ale municipiului Constanța, pe care de asemenea a fost impus sens unic, ne-au semnalat că sunt nemulțumiți de schimbările făcute în zonă. 
Măsura instituirii sensului unic pe strada Farului a fost luată de municipalitate începând cu jumătatea lunii iulie și le impune șoferilor să circule doar dinspre bulevardul Tomis către bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Dar în felul acesta, reclamă locuitorii din zonă, sunt nevoiți să înconjoare tot cartierul pentru a putea ajunge acasă! În această situație sunt constănțenii care locuiesc pe străzile Salcâmilor, Busuiocului, Barbu Delavrancea, Talazului, Barbu Lăutaru și Holban Panait. 


"Sensul unic pe strada Farului mai mult încurcă, pentru că restrânge posibilitățile de intrare în cartier. De exemplu, cei care vin pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, dinspre Trocadero, trebuie fie să vireze pe strada Poporului, pe la Trocadero, fie să coboare până în zona Dacia, apoi să urce pe bulevardul Tomis și să intre pe Farului. Se ocolește foarte mult!", a reclamat unul dintre constănțenii din zonă. 


Resistematizarea survine în condițiile în care locuitorii de pe strada Barbu Delavrancea erau deja puși în situația de a ocoli pe mai multe străzi, după ce, în urmă cu mai mulți ani, accesul spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu le-a fost blocat de o spălătorie, construită fix… pe stradă. 


"În prezent, strada Barbu Delavrancea se înfundă în blocuri, nu mai are ieșire în Lăpușneanu, cum a avut ani de zile! Acum, nu mai putem intra nici de pe Farului", au adăugat oamenii. 


Riveranii propun municipalității și o soluție: să fie permisă circulația pe ambele sensuri pe o mică porțiune a străzii Farului, cea cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Salcâmilor. 


"Astfel încât, oamenii să poată intra în cartier și din bulevardul Alexandru Lăpușneanu, intrând pe strada Farului pentru aproximativ 20 de metri și să vireze la dreapta pe strada Salcâmilor. Este o porțiune lată, nu poate fi vorba că pot să apară probleme de fluidizarea traficului. Practic, să mute indicatorul rutier de «acces interzis» de la intersecția cu b-dul Lăpușneanu, la cea cu strada Salcâmilor și să permită astfel accesul riveranilor în cartier, fără să ocolească până în zona Dacia!", este propunerea constănțenilor afectați de măsura de resistematizare rutieră impusă de autoritatea publică locală. 


XXX 
Reamintim că, potrivit comisarului șef Ciprian Sobaru, șeful Poliției Rutiere Constanța, măsura instalării sensurilor unice a fost luată în contextul creșterii numărului de mașini din oraș și necesității eliberării trotuarelor, astfel încât să se asigure și fluidizarea traficului. 


"Orice restricție în trafic îi obligă pe șoferi să iasă din zona lor de confort. Fiecare șofer își face un traseu, de acasă la locul de muncă și invers, iar în momentul în care intervine o schimbare, iese din zona de confort. Și apar nemulțumiri. Sau poate odată cu instalarea sensului unic trebuie să ocolească, să parcurgă o distanță mai mare până la destinație. Sunt de înțeles, dar noi întotdeauna urmărim interesul general și de aici și măsurile luate", preciza, de curând, comisarul șef Sobaru. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 Iulie 2019
Stire din Social : Un nou sens unic la Constanța
Pagina a fost generata in 0.515 secunde