Sensul giratoriu de la Galeriile Soveja va fi recorectat. "Mai mult decât atât nu se putea face!"

3740
6
Sensul giratoriu de la Galeriile Soveja va fi recorectat.
Șoferii continuă să se plângă de fluența traficului în zona intersecției străzilor Soveja și Ștefăniță Vodă, chiar și după amplasarea unui sens giratoriu care ar fi trebuit să rezolve problemele în zonă.

"Rondoul" de la Galeriile Soveja nu a avut deloc succesul scontat, iar atât turiștii, cât și constănțenii au avut bătăi mari de cap când au circulat în zonă. Vestea bună, dacă poate fi numită așa, este că Poliția Rutieră Constanța are în vedere recorectarea acestui sens giratoriu.

"Este o anomalie!"

Unii rutieriști recunosc faptul că sensul giratoriu nu-și face deloc treaba și că este nevoie de intervenția Poliției Rutiere pentru a remedia problemele.

"Este o anomalie, o prostie. Trei benzi se duc în două benzi de circulație, înainte de sens. Deocamdată, eforturile Poliției Rutiere Constanța se îndreaptă spre sensul giratoriu de la Cora. S-au mutat trecerile, s-a făcut o alveolă pentru autobuzele RATC, dar încă nu este terminată lucrarea. Eu spun că se cunoaște, iar traficul în zonă este fluidizat", spun surse din cadrul Poliției Rutiere Constanța.

Contactat de ziarul "Cuget Liber" pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu sensul giratoriu de la Ștefăniță Vodă, comandantul Poliției Rutiere Constanța a preferat să nu comenteze subiectul, dar a precizat că, în viitorul apropiat, lucrurile se vor schimba.

"În acest moment, continuăm să lucrăm la sensul giratoriu de la Pod Butelii, iar după ce vom termina aici, următorul obiectiv privește recorectarea sensului giratoriu de la Ștefăniță Vodă", a declarat comisar șef Constantin Dancu, comandantul Poliției Rutiere Constanța.

"Spațiul nu ne-a permis"

Fluența traficului în zonă este scăzută și din cauza valorilor ridicate de trafic. Spre exemplu, în orele de vârf, prin intersecție trec până la 2.700 de vehicule pe oră.

"Nu este o anomalie, cele trei benzi se fac două cu o sută de metri înainte de sensul giratoriu. De asemenea, în sensul giratoriu nu se pot face decât două benzi în cercul de girație, pentru că nu se pot lărgi trotuarele. Dacă se puteau face trei cercuri de girație, se putea intra din trei benzi în trei cercuri, dar spațiul nu ne-a permis. S-a făcut o reproiectare în funcție de circulație și s-a adaptat proiectarea și funcționează mai bine ca înainte. Mașinile parcate nu am reușit încă să le înlăturăm, dar vom reuși acest lucru, cu ajutorul Poliției Locale. Am adaptat banda 1 și banda 3 să intre în sensul giratoriu, iar acolo o să facem și zonă interzisă, dar deocamdată nu se poate, pentru că sunt încă mașini parcate", a precizat, pentru "Cuget Liber", Claudiu Rădulescu, director executiv SC Confort Urban SRL.

Sensul giratoriu de la Ștefăniță Vodă va fi continuat după modelul celui de la Cora, cu treceri de pietoni separate de o insulă intermediară. Administratorul drumului a mai spus faptul că nu se putea face mai mult în condițiile actuale.

"Trecerile de pietoni nu vor mai fi continue, ci în formă de Z, cu insulă intermediară. După ce vom termina lucrările la Cora, vom executa lucrările la Ștefăniță Vodă. Asta este configurația drumurilor, mai mult decât atât nu se putea face. Trebuie să muți blocurile mai încolo, să poți să lărgești mai mult, iar asta nu se poate", a adăugat Rădulescu. 

Comentează știrea

valentin
13 iulie 2016
comentariu

locuiesc in zona si pot spune ca se circula mult mai bine chiar si in configuratia actuala si nu inteleg care este nemultumirea,.....ca nu se trece prin intersectie pe 3 benzi....pai nici inainte nu se putea circula pe 3 benzi din cauza masinilor parcate care practic ocupau banda de linga trotuar,oricum pentru o circulatie fluenta nu mai trebuiesc lasate masini parcate in apropierea intersectiilor.

gigi
13 iulie 2016
rond

Rondul este foarte bun! Ajuta la accesul pe strada Soveja.

Cetatean
13 iulie 2016
european

Marcajul de pe carosabil trebuie refacut!!! In rest sensul giratoriu e binevenit in acea intersectie. Trecere de pietoni in Z nu cred ca are sens acolo pentru ca nu e strada la fel de lata ca in intersectia de la Cora. Iar insula de pietoni trebuie ingradita, incat pietonii sa nu fie tentati sa traverseze pe diagonala, altfel nu si-ar dovedi utilitatea!!!

....
13 iulie 2016
.....

Domnilor de la Cuget Liber poate scrieti un articol si despre afacerile cu scoli de soferi atat de prospere din oras, sa stim si noi cine ne polueaza zilnic vietile!!!!!!!!!! Am o curiozitate, oare a masurat cineva calitatea aerului din zonele fregventate de ei?

cetatean
13 iulie 2016
giratoriu

marcajele s-au refacut, circulatia este ok .... daca faci mai mult de 2 benzi in acel sens RATC-ul o sa isi cumpere elicoptere ...!!!

RATC
13 iulie 2016
Alveola

Apropo de alveola de la Bratianu, pentru transportul public....autobuzul cind iese, ca sa se incadreze pentru inainte pe pod la Bratianu, pe sensul spre zona industriala, taie 2 linii continue....oare cei care au desenat chestia asta au macar 4 clase ?....sau daca mutau un pic statia...sa zicem 30 de metri ?.....sau deranjau parcarea unui bizon local ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6065 secunde