Șeful Statului Major, avertisment sumbru: Situația se deteriorează la Marea Neagră

293
Șeful Statului Major, avertisment sumbru: Situația se deteriorează la Marea Neagră - 10243563754420080052816300-1507450326.jpg

Articole recomandate

Șeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, a declarat, la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a NATO, de la București, că în Marea Neagră a văzut recent fapte care confirmă că situația se deteriorează, menționând acțiunile Rusiei, criza din Ucraina, dar și amenințările transnaționale care rezultă din terorism și migrație.


"În ultimele două decenii regiunea Mării Negre s-a transformat și a oferit posibilități tuturor din punct de vedere al logicii.. Situația rămâne complexă, dată fiind existența provocărilor, securitatea în regiune rămâne complicată, nu doar pentru țările din zonă, dar și pentru tot flancul din Est al NATO. În Marea Neagră am văzut recent fapte care confirmă că situația se deteriorează, am văzut acțiunile Rusiei, poziția sa militară, cât și criza din Ucraina, fără să uităm amenințările transnaționale rezultând din terorism și migrație. Vedem, de asemenea, rețelele criminale. Toate acestea accentuează presiunea din zonă. Suntem și noi îngrijorați în special de faptul crizei care continuă în Orientul Mijlociu în Balcani, având o zonă de tranzit pentru cei care vor să ajungă în vestul Europei și astfel ne putem confrunta cu atentate. Toate acestea destabilizează regiunea și se pare că toți membri NATO trebuie să rămână vigilenți", a spus generalul Nicolae Ciucă.

El a adăugat că, la Varșovia, șefii de stat și de guverne au convenit să adopte un plan de măsuri pentru a asigura credibilitatea și apărarea Alianței Nord-Atlantice.

"În același timp au creat o prezență pentru partea de Nord a flancului de Est, aceleași măsuri care să fie adoptate și în partea de Sud. Deci vorbim despre flancul de Est, a fost stabilit în funcție de amenințare un sistem de securitate, astfel încât forțe armate să fie reprezentate în partea de Sud-Est. Avem patru grupuri tactice permanente în partea de Sud, în partea Balcanică, în flancul de Est și avem prezența terestră, cât și componentă aeriană. De asemenea, o inițiativă maritimă pe Marea Neagră, cât și o inițiativă de antrenament. Totul decurge bine", a menționat Nicolae Ciucă.


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, și mai mulți membri ai Congresului SUA au avut o întrevedere, sâmbătă, cu premierul Mihai Tudose, au declarat surse guvernamentale, citate de Realitatea TV.

Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria, la ora 11, iar securitatea internațională a reprezentat subiectul principal. Delegația americană se află la București cu ocazia Adunării Parlamentare NATO.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ambasada SUA după întâlnire, Statele Unite își mențin angajamentul de a asigura apărarea României și a tuturor aliaților NATO.

Sistemul Aegis Ashore România este complet operațional și în întregime finanțat și reprezintă o contribuție foarte importantă a Statelor Unite ale Americii și a României la sistemul Balistic de Apărare Anti-Rachetă al NATO (NATO Ballistic Missile Defense).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3052 secunde