Șeful Statului Major al Apărării, misiune specială. Unde merge generalul Ciucă

2406
Șeful Statului Major al Apărării, misiune specială. Unde merge generalul Ciucă - ciuca-1547538888.jpg

Articole de la același autor

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, participă, astăzi și mâine, la sesiunea Comitetului Militar al NATO ce se desfășoară la Bruxelles, Belgia, informează Biroul de presă al MApN.

Pe agenda reuniunii se regăsesc subiecte referitoare la aspectele militare de actualitate privind provocările strategice actuale și viitoare ale NATO, strategia militară a NATO, misiunea Resolute Support din Afganistan, privind consilierea, asistența și instruirea instituțiilor afgane și forțelor naționale de apărare și securitate, precum și situația securității regionale.

Totodată, discuțiile vor cuprinde și aspecte legate de dezvoltarea capabilităților finanțate din fonduri comune, parteneriatul NATO - Georgia, cu un accent special pe progresul pachetului substanțial NATO-Georgia, precum și despre situația de securitate din Balcanii de Vest și misiunea Forței Kosovo.

Sesiunile de discuții vor fi conduse de către președintele Comitetului militar al NATO, Air Chief Marshal, Sir Stuart Peach, susținut de către Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), generalul Curtis M. Scaparrotti și Comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare (SACT), generalul André Lanata.

Comitetul militar se reunește de două ori pe an la sediul NATO din Bruxelles, la nivelul șefilor apărării, pentru a discuta despre operațiunile și misiunile NATO și pentru a oferi Consiliului Nord-Atlantic consiliere militară bazată pe consens asupra modului în care Alianța poate răspunde cel mai bine provocărilor de securitate globală și o dată pe an se întâlnesc într-o țară membră a Alianței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9303 secunde