Șeful Poliției Eforie, anchetat pentru luare de mită. Cât ar fi primit și la ce ar fi "închis ochii"

632
Șeful Poliției Eforie, anchetat pentru luare de mită. Cât ar fi primit și la ce ar fi

Articole de la același autor

Șeful Poliției Eforie, comisarul șef Gabriel Coteanu, a fost pus sub control judiciar și a fost suspendat din funcție, fiind anchetat de Direcția Națională Anticorupție pentru luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu. Probele din dosar arată că polițistul ar fi primit 300 de lei pe zi ca să "închidă ochii" la comerțul clandestin de pe plajele stațiunii.

Acuzații grave la Poliția stațiunii Eforie, chiar șeful unității fiind vizat de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție. Joia trecută, procurorii DNA, însoțiți de ofițeri de poliție din Direcția Generală Anticorupție, au descins la sediul unității de poliție. Aveau informații că șeful structurii, comisarul șef Gabriel Cornel Coteanu, ar fi primit mită, în mai multe rânduri.

Potrivit anchetatorilor, "în perioada iulie - august 2019 și iulie - august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Cornel Gabriel Coteanu ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în stațiunea Eforie. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie".

"Din probele administrate, rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 de lei/zi, remiterea banilor fiind făcută la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției din Eforie", se mai arată în ordonanța procurorilor DNA.

Banii erau strânși de o altă persoană, de asemenea inculpată în dosar, de la persoanele interesate să obțină protecție pentru activitățile de comerț clandestin.

"De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupusele informații despre controalele efectuate de autorități", au mai precizat anchetatorii.

Coteanu ar fi cerut unui polițist să dea avertisment în loc de amendă

Recent, mai precis pe 10 august, au mai punctat oamenii legii, comisarul șef Gabriel Coteanu ar fi solicitat unui agent constatator din poliție "să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 de lei aplicată unei persoane, pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o poate dispune".

În dosar mai sunt anchetate și alte persoane, dintre care trei sunt în arest la domiciliu, pentru dare de mită, trafic de influență și evaziune fiscală.

Suspendat din funcție pe perioada controlului judiciar

În ceea ce îl privește pe comisarul șef Gabriel Coteanu, acesta a fost pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile; în această perioadă, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligații, printre care să nu părăsească România, să nu se apropie și să nu comunice cu persoanele din dosar și, mai ales, să nu mai exercite meseria de polițist și să nu mai dețină prerogativele funcției de șef al Poliției Eforie.

"Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", se mai arată în comunicarea DNA Constanța.

"Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au mai precizat procurorii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6301 secunde