Șeful Pentagonului va vizita Baza Militară Mihail Kogălniceanu

452
Șeful Pentagonului va vizita Baza Militară Mihail Kogălniceanu - xpentagon-1634462313.jpg
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin III, intenționează să viziteze România în cursul unui turneu în Europa, programat să abiă loc săptămâna viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

„Secretarul Apărării, Lloyd Austin, și echipa sa se pregătesc pentru o călătorie în Europa săptămâna viitoare. Sunt incluse opriri în Georgia, Ucraina și România, iar această vizită importantă la aliații și partenerii [SUA] se va încheia la Bruxelles cu reuniunea miniștrilor Apărării din NATO”, a anunțat oficialul american.

Lloyd Austin a afirmat la începutul acestui an, în cursul audierilor în Congres, că revizuirea poziției militare a SUA în regiunea Mării Negre va fi o prioritate a mandatului său, argumentând că această zonă joacă un rol esențial în cadrul eforturilor de descurajare a comportamentului agresiv al Rusiei, relata agenția de știri TASS în luna ianuarie.

Secretarul american al Apărării se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, cu ocazia vizitei sale în România. Totodată, Austin va efectua o vizită la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde sunt dislocate trupe americane (în acest moment sunt prezente elemente din Batalionul 1 – Regimentul 16 „Iron Rangers” și Batalionul 3 Elicoptere de Asalt – Regimentul 1 Aviație). Vizita oficialului american are rolul de a reafirma angajamentul SUA față de parteneriatul strategic bilateral cu România și pentru a sublinia rolul important al României în NATO în ceea ce privește împărtășirea responsabilităților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4289 secunde