Șeful Gărzii Naționale a statului Alabama, în vizită la Ministerul Apărării

191

Articole de la același autor

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a avut, luni, 7 septembrie, la sediul MApN, o întrevedere cu șeful Gărzii Naționale a statului Alabama (SUA), generalul-maior Sheryl Gordon.

Discuțiile celor doi oficiali militari s-au axat, în principal, pe identificarea unor noi posibilități de cooperare între Armata României și Garda Națională Alabama. S-a accentuat faptul că aprofundarea și extinderea parteneriatului strategic cu SUA, pilon al securității regionale, se realizează prin creșterea numărului și conținutului programelor bilaterale și în format Aliat.

În programul din țara noastră a delegației militare americane, figurează o serie de activități, printre care se numără și participarea, în data de 10 septembrie, la secvența finală a exercițiului "Blonde Avalanche 2020", executat de militari ai Batalionului Multinațional de Geniu "Tisa" în facilitățile de instrucție din Brăila ale Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos". 


"Cooperarea militară între Armata României și Garda Națională a Statului Alabama se desfășoară, de 27 de ani, în cadrul «Programului de Parteneriat Statal». În urma numeroaselor activități comune, cooperarea pe acest palier a înregistrat, constant, evoluții remarcabile", a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Secția de informare și relații publice a Statului Major al Apărării. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2020
Stire din Eveniment : Ziua informaticienilor militari
Pagina a fost generata in 0.3338 secunde