Șefi din CNE Cernavodă, urmăriți penal

308
Șefi din CNE Cernavodă, urmăriți penal - unit1mcrmaincontrolroombig-1455894196.jpg

Articole recomandate

Procurorii DNA Constanța au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de mai mulți directori din cadrul Centrale Nuclearoelectrice Cernavodă și membri ai comisiei de evaluare a ofertelor, acuzați că au atribuit contracte prin proceduri neconcurențiale, discriminatorii și lipsite de eficiență, unei societăți care nu avea certificatul de securitate industrială emis de ORNISS.


Concret, este vorba despre Ionel Bucur, director general al CNE Cernavodă, la data faptelor și în prezent, pentru mai multe fapte de abuz în serviciu și conflict de interese.

Măsură similară a fost luată și față de Elena-Marinela Negulici, în prezent director economic al CNE Cernavodă, la data faptelor director economic al Societății Naționale Nuclearelectrica București, pentru același tip de infracțiuni. De asemenea, oamenii legii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Ionel Encică și Laurențiu-Theodor Nicola - ambii membri în cadrul comisiei de evaluare a ofertelor - Mădălina Olteanu, director economic al CNE Cernavodă la data faptelor și Victor Dărămuș, administrator al unei societăți comerciale la data faptelor.

Ce spun procurorii

Potrivit unui comunicat al DNA, "acțiunile sau inacțiunile acestora au fost coordonate în vederea acordării, în mod preferențial, a serviciilor menționate către o societate controlată de Dărămuș, prin eludarea legislației în domeniul atribuirii contractelor de achiziție publică și a legislației speciale în domeniul încheierii și derulării contractelor ce necesită autorizații speciale din partea ORNISS, având în vedere că prin respectivul contract se gestionau informații clasificate. De precizat este faptul că societatea respectivă nu întrunea condițiile necesare pentru negocierea și derularea acordului-cadru și a contractelor subsecvente, în lipsa autorizației de securitate industrială și a certificatului de securitate industrială emis ORNISS", susțin procurorii.

"Această conduită infracțională a avut scopul de a atrage în mod fraudulos posibilitatea contractării cu un singur agent economic (sursă unică), ceea ce a condus în final la atribuirea contractului printr-o procedură neconcurențială, discriminatorie și lipsită de eficiență în cheltuirea banilor publici, contrar dispozițiilor exprese ale prevederilor legale privind atribuirea contractelor de achiziție publică", se mai arată în comunicat.

De asemenea, în perioada noiembrie 2010 - mai 2014, cei trei, în calitate de proprietari ai unor apartamente dintr-un complex rezidențial situat în municipiul Constanța, au beneficiat gratuit de servicii de pază din partea firmei lui Victor Dărămuș, în condițiile în care societatea omului de afaceri avea în derulare contractul menționat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.5815 secunde