Ședința CSM de revocare a șefei DNA. Kovesi: Aceste motive sunt nereale. Toader: Rezultatul este previzibil

218
1
Ședința CSM de revocare a șefei DNA. Kovesi: Aceste motive sunt nereale. Toader: Rezultatul este previzibil - yji0mdzhmge1ztnjymm5ntgyzdliztgw-1519740010.jpg

Articole recomandate

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută, azi, solicitarea ministrului Justiției privind revocarea din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi. Ședința Secției pentru procurori a CSM  a început la ora 14.00.

UPDATE Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a declarat marți la ședința Secției pentru procurori a CSM, că motivele invocate de ministrul Justiției în raportul care stă la baza propunerii de revocare a ei din funcție sunt nereale, nedovedite și netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate.

"Aceste motive sunt nereale, nedovedite și netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate", a afirmat Kovesi, spunând că nu există niciun fel de probe pentru unele acuzații din raportul ministrului Toader.

Ea a spus, la începutul ședinței, că a pregătit un material cu activitatea DNA începând din 2016, iar câte un exemplar le va da membrilor CSM și ministrului Justiției.

Kovesi a arătat, la ședința CSM, că, de când a preluat conducerea DNA, Direcția a avut cele mai bune rezultate de la înființare: "De la preluarea mandatului, DNA a înregistrat cele mai bune rezultate de la înființarea instituției".

UPDATE Ministrul Justiției a vorbit mai mult de o oră, reluând cele 20 de puncte pe care și-a bazat cererea de revocare din funcție a șefei DNA.

"Eu mi-am făcut datoria ca ministru. Sigur, nu neg lucrurile bune care se fac. Categoric nu le neg, dar spuneam în raport și repet, alea bune nu le justifică pe cele rele. (...) Luând în considerare lucrurile bune, datoria mea, fiind ministru al Justiției, este să scot la suprafață aceste lucruri, să le spunem public, să determinăm interpretarea legii în sesnsul bun. Eu mi-am îndeplinit această datorie, eu știu că noi avem competențe partajate. (...) Am scos la suprafață -nu în totalitate - ceea ce am crezut că trebuie scos la suprafață. Dacă spuneam aceste lucruri anul trecut, nu mă lua nimeni în seamă. Este necesară o nouă abordare", a declarat Tudorel Toader marți, în secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.


sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Gigi
27 februarie 2018
Demisia guzgane !

PSD-ul nu a gasit solutia pentru eliminarea Codrutei Kovesi din peisaj . Demisia guvernului mafiot este de bun simt , ca si a ministrului robotel . Javre , jigodii , mascarici ! Dobitocii dracului ! Nemernici ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4045 secunde