Sebastian Ghiță, audiat prin videoconferință de judecătorii ÎCCJ, în Serbia

309
Sebastian Ghiță, audiat prin videoconferință de judecătorii ÎCCJ, în Serbia - sebastian-1495037884.jpg
Fostul parlamentar Sebastian Ghiță a fost audiat ieri, de la ora 14:00, prin videoconferință, în Serbia, în vederea extrădării, de judecătorii de la ÎCCJ din România. Vineri, el va fi audiat din nou, de judecătorii sârbi, în vederea extrădării.

Ședința de judecată a avut loc la Înalta Curte de Casație și Justiție. În sală au fost prezenți avocații inculpatului, un interpret de limbă sârbă și judecătorii români, în timp ce în Belgrad Sebastian Ghiță a fost însoțit în sala de judecată de un judecător sârb.

De altfel, această audiere prin videoconferință a fost acceptată în urma solicitării sale. Audierea a avut loc în ședință secretă. A cincea cerere a procurorilor de arestare preventivă pe numele fostului deputat a fost făcută în dosarul "Ponta-Blair", potrivit digi24.ro.

Fostul premier Victor Ponta și prietenul său Sebastian Ghiță sunt cercetați pentru modul în care a fost finanțată vizita fostului premier britanic Tony Blair la București. Afaceristul ar fi plătit vizita, în schimbul unui loc eligibil în Parlament.

Autoritățile din România au cerut extrădarea lui Sebastian Ghiță, care a fugit din țară la finele anului trecut, chiar înaintea unei audieri la DNA și cu o zi înainte să-i expire imunitatea parlamentară. Sebastian Ghiță e cercetat în nu mai puțin de cinci dosare penale diferite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.599 secunde