Se zbate între viață și moarte. Jandarmi proiectați din mașină în urma unui accident rutier grav

821
2
Mai mulți jandarmi au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Con-stanța, după un accident petrecut marți seară, în jurul orei 22:00, între localitățile Valu lui Traian și Constanța. Șoferul autospecialei MAI a greșit drumul spre hotelul în care urmau să fie cazați oamenii legii, iar în încercarea de a întoarce pe linia dublă continuă, un autoturism BMW l-a izbit din spate, pe același sens de circulație.

Jandarmii veneau la o convocare pe temă de logistică, la Constanța, organizată de Inspectoratul Ge-neral al Jandarmeriei Române, la sediul IJJ Constanța. În drumul spre Constanța, în loc să iasă pe DN3 și mai apoi pe bulevardul I.C. Brătianu, șoferul autospecialei MAI a greșit drumul și a ieșit pe drumul către Valu lui Traian. A ieșit pe DN3, dar în drumul opus Constanței, conducătorul realizând acest lucru după câteva sute de metri. A încercat să întoarcă pe linia dublă continuă, iar când a ajuns pe banda a II-a, a fost lovit de autoturismul BMW, despre care se bănuiește că circula cu viteză. În urma impactului, un ofițer al Inspectoratului de Jandarmi Mureș a fost rănit grav, fiind proiectat din mașină pe geamul microbuzului. Potrivit surselor noastre, bărbatul și-ar fi pierdut o ureche. Jandarmii se îndreptau spre Hotelul Meridian, acolo unde urmau să fie cazați timp de 3 zile.

"Este intubat, în reanimare, respiră cu ajutorul aparatelor. Starea lui este destul de gravă, dar măcar evoluția lui este staționară, față de cum a venit. Așteptăm să vedem dacă se agravează, oricum nu este de operat, se pune problema de terapie intensivă. Dacă va apărea o complicație deosebită este posibil să-l trimitem la București, dar deocamdată nu este cazul, este foarte bine tratat și aici. Există șanse de supraviețuire, dar o leziune cerebrală… Niciodată nu poți să spui din prima zi cum va evolua", a declarat, pentru "Cuget Liber", Mihnea Avram, director medical Spitalul Județean Constanța.

Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța a explicat faptul că microbuzul implicat în accidentul de ieri aparține Inspectoratului de Jandarmi Bihor, iar în microbuz se aflau șase jandarmi din Bihor, Mureș, Cluj și Bistrița, care se îndreptau spre Constanța pentru a participa la o convocare de specialitate.

"La fața locului s-au prezentat echipaje S.M.U.R.D. și mai multe ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța care au preluat și transportat la spital patru jandarmi, toți în stare de conștiență. În acest moment, cei patru se află internați la Spitalul Județean Constanța. Din primele cercetări a reieșit că șoferul microbuzului MAI nu a consumat băuturi alcoolice. Cercetările sunt continuate de Poliția Rutieră Constanța. De asemenea, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a numit o comisie în vederea cercetării împrejurărilor care au dus la producerea nedoritului eveniment", se arată în comunicatul emis de Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța.

La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-a constituit un dosar având ca obiect acest accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a mai multor ofițeri. La fața locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din polițiști și specialiști criminaliști coordonată de un procuror militar.

Comentează știrea

nicu
9 iunie 2016
nici acum....

Nu va lasati, fratilor, vad ca nu va lasati usor...."se banuieste ca circula cu viteza" , sunteti tampiti? Mai conteaza ca BMW ul circula cu viteza mare sau mica??? Cretinul de la jandarmi a intors pe linie DUBLA continua! Nu e clar nici acum, ce naiba! ...un articol de kkt

costica
10 iunie 2016
opinie

Nou sistem de lucru la domiciliu! Selectam colaboratori pentru lucru la domiciliu si care dispun de circa 2 ore libere pe zi. Este necesar calculator, conexiune la internet, cunostinte minime de operare cu documente word si pdf, navigare pe internet. Oferim un curs rapid de instruire gratuita, pas cu pas, plus indrumare personala. Cereti acum detalii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

Articole pe aceeași temă

Luni, 06 Iunie 2016
Stire din Eveniment : Accident  cu patru victime
Pagina a fost generata in 0.521 secunde