Se fac înscrieri la examenul de capacitate pentru judecătorii și procurorii stagiari

104

Articole de la același autor

Institutul Național al Magistraturii organizează, în perioada 5 iulie - 7 noiembrie 2013, examenul de capacitate al judecătorilor stagiari și procurorilor stagiari, iar ultima zi de înscriere este 4 septembrie, inclusiv. 
Astfel, pe 5 octombrie are loc proba scrisă la drept civil și drept procesual, pe 6 octombrie - proba scrisă la drept penal și drept procesual penal și între 26 octombrie și 6 noiembrie, probele scrise la fundamentele constituționale ale statului de drept, instituțiile de bază (din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal și dreptul procesual penal), organizarea judiciară și Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor. Calendarul examenelor este estimativ și poate suferi modificări în funcție de numărul candidaților. 
La concurs, participă judecătorii stagiari și procurorii stagiari, precum și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din aparatul propriu de specialitate al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ministerului Public, INM și Ministerului Justiției. 
De asemenea, se pot înscrie la examen judecătorii stagiari și procurorii stagiari, respectiv personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor al cărui stagiu se va împlini până în ultima zi a examenului de capacitate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7807 secunde