Se fac angajări din sursă externă la ISU Dobrogea: zeci de posturi, în tot județul!

12678

Articole de la același autor

Veste îmbucurătoare pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”: asemenea altor structuri din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și la inspectoratul din Constanța urmează să fie organizate concursuri pentru angajarea de personal prin încadrare directă, din sursă externă. Au fost scoase la concurs 74 de posturi de subofițeri și două de ofițeri.

O problemă majoră cu care se confruntă pompierii din Constanța, dar și din întreaga țară, în ultimii ani, o reprezintă deficitul de personal. În mai multe rânduri, atât voci din rândul salvatorilor, cât și responsabili din sistemul de situații de urgență au arătat că s-a ajuns ca echipajele să fie încadrate pe mai multe autospeciale, cu eforturi deosebite. La sfârșitul lunii august, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne arătau că intenționează să recurgă la încadrarea de soldați și gradați profesioniști, similar măsurii adoptate de Armată după renunțarea la serviciul militar obligatoriu pe timp de pace. Până la aplicarea acestei măsuri, și în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență se va recurge la angajarea de personal prin încadrare directă, din sursă externă.

La nivelul ISU Dobrogea au fost scoase la concurs 74 de posturi de subofițeri și unul de ofițer, respectiv: un post de ofițer I în cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunicațiilor, un post de ofițer principal I la Secretariatul Tehnic Permanent al CJSU, 32 posturi de conducători auto autospeciale și 42 posturi de subofițer obiectiv principal.

Cei interesați de postul de ofițer I la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunicațiilor trebuie să aibă studii superioare de lungă durată sau studii universitare de licență, militare sau civile, în domeniile fundamentale: matematică și științe ale naturii, științe inginerești, științe sociale. Pentru ofițer principal I se cer studii universitare în domeniile științe inginerești, științe sociale, științe umaniste și arte, matematică și științe ale naturii etc.

Pentru cele 32 de posturi de conducători auto autospeciale, sunt necesare studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat, gradul militar este de sergent major, iar posturile sunt împărțite astfel: Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă – 15 posturi, Detașamentul de Pompieri Cernavodă – 8 posturi, Detașamentul de Pompieri Medgidia – 4 posturi, Stația de Pompieri Hârșova – 4 posturi, Secția de Pompieri Mangalia – 1 post,

Cele 42 de posturi de subofițeri obiectiv principal sunt de sergent major și sunt împărțite în următoarele structuri: Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă – 22 posturi, Detașamentul de Pompieri Cernavodă – 7 posturi, Detașamentul de Pompieri Medgidia – 4 posturi, Stația de Pompieri Hârșova – 1 post, Detașamentul de Pompieri Palas – 3 posturi, Detașamentul de Pompieri „Slt. Fripis Marius” Constanța – 4 posturi, Secția de Pompieri Mangalia – 1 post.

Condiție esențială: candidații trebuie să aibă până în 27 de ani!

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați de ocuparea posturilor, enumerăm: să aibă cetățenia română și domiciliul în România; să cunoască limba română, scris și vorbit; să aibă capacitate deplină de exercițiu; să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți; să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate; să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni; să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege; să îndeplinească condițiile de ocupare prevăzute în fișa postului pentru încadrarea în funcții de cadru militar prin încadrare directă. Candidații nu trebuie să depășească vârsta de 27 de ani împliniți în anul în curs.

Cererile de înscriere și alte documente trebuie depuse online, pe adresa de mail [email protected] până pe 27 septembrie, ora 15.00. Mai multe detalii se găsesc pe site-urile web ale IGSU și ISU Dobrogea, iar relații suplimentare se obțin la numerele de telefon: IGSU - 0212086150 interior 27348; ISU Dobrogea – 0241617381, interior 27140, în zilele lucrătoare, între orele 09.00 – 15.00.

Reamintim că, potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, deficitul de personal se ridica anul acesta la aproximativ 100 de posturi.

„Gradul de ocupare în 2020 a fost de 88,7%. În ceea ce privește pierderile de personal în 2020, am pierdut 55 de cadre militare cu experiență. (…) Pe lângă lipsa fondurilor, un mare neajuns al ultimilor ani îl constituie efectivul de personal redus, în structurile de coordonare și suport de la sediul unității, cu precădere personal specializat. Evidențiem faptul că, numai în ultimii doi ani, în unitatea noastră, s-au vacantat 77 de posturi ca urmare a trecerilor în rezervă, mutărilor la alte unități ale Ministerului Afacerilor Interne și chiar a deceselor”, se arată într-un bilanț recent al activității ISU „Dobrogea”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2824 secunde