„Se cred zmei la volan!” Ce măsuri pot fi luate împotriva vitezomanilor!

845
„Se cred zmei la volan!” Ce măsuri pot fi luate împotriva vitezomanilor! - fondactiunisoselepericuloase-1601224185.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de la Rutieră au desfășurat, miercuri, o amplă acțiune pentru tragerea la răspundere a vitezomanilor, pe două dintre drumurile din județul Constanța, considerate periculoase. Este vorba despre DN 2A și DN22, șosele unde în urmă cu câteva zile cinci persoane au murit, în două accidente rutiere violente, produse pe fondul vitezei.

Cum era de așteptat, zeci de șoferi au fost amendați. Pe de altă parte, constănțenii ne-au semnalat că este nevoie de măsuri permanente pentru a reduce numărul accidentelor în care își pierd viața oameni nevinovați.

Două accidente rutiere soldate cu cinci morți, petrecute pe șoselele din Constanța duminică, 20 septembrie, și respectiv luni, 21 septembrie, au readus în atenția opiniei publice un fenomen care a curmat prea multe vieți: pe șoselele din județul Constanța, în special cele reabilitate, se circulă cu viteză, ceea ce duce la pierderi de vieți omenești! Semnalam, într-o ediție anterioară a „Cuget Liber”, faptul că cele două accidente rutiere au avut loc în zone deja „consacrate” din acest punct de vedere, unde au loc frecvent astfel de evenimente și, din păcate, soldate de asemenea cu morți: DN 2A, la ieșire din Hârșova spre Constanța și DN 22 – drumul spre Tulcea, mai precis între Lumina și Mihai Viteazu. În ambele împrejurări, potrivit oamenilor legii, accidentele au avut loc pe fondul vitezei și efectuării unor depășiri neregulamentare.

Zeci de șoferi amendați, într-o singură zi!

După cele două evenimente, polițiștii de la Serviciul Rutier Constanța au organizat o amplă acțiune privind prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza chiar pe cele două tronsoane de drum unde au avut loc evenimentele tragice. Îngrijorător este faptul că, deși nu au trecut decât câteva zile de la incidente, zeci de șoferi nu aveau nicio teamă și călcau pedala de accelerație până la podea. „Polițiștii rutieri au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 53.400 de lei, dintre care 77 pentru depășirea limitei legale de viteză. Totodată, polițiștii rutieri au reținut opt permise de conducere, dintre care cinci pentru depășirea limitei legale de viteză, și au retras un certificat de înmatriculare”, ne-au precizat reprezentanții IPJ Constanța.



Soluții propuse de constănțeni: parapeți și radare fixe


Dar astfel de acțiuni, pentru depistarea și amendarea șoferilor vitezomani au avut loc toată vara, mai ales pe DN 22, drumul care leagă Constanța de Tulcea. Din păcate, fără efectul scontat, atrag atenția constănțenii, care spun că este nevoie de măsuri permanente, mai drastice.

„Sunt șoferi care se cred zmei la volan. Apoi vin și spun fie că «au avut ghinion», fie că Poliția este de vină pentru că nu stă la pândă suficient cât să îi depisteze pe inconștienți și teribiliști. Adevărul este că fiecare dintre noi trebuie să fim conștienți de responsabilitatea pe care o avem pe șosele. Dar mai avem până să ajungem la acest nivel! Iar între timp, mor oameni nevinovați, din cauza acestor zmei. Consider că este nevoie de parapeți din beton, care să delimiteze sensurile de mers. Suntem pe primul loc în Europa la accidente mortale, trebuie luate măsuri, nu se poate să rezolvăm problema cu câteva pânde, din când în când”, ne-a semnalat Florina Elena, o constănțeancă care mărturisește că face des drumul Constanța – Tulcea, în interes de serviciu, iar depășirile „la limită” care pot avea drept rezultat tragedii sunt la ordinea zilei. „Mă confrunt cu cel puțin două – trei astfel de depășiri la fiecare drum și mi s-a întâmplat să evit o tragedie la milimetru, căci am frânat eu să-i fac loc să treacă celui care intrase în depășire fără să se asigure. Toți cred că au timp, dacă accelerează!”, a adăugat femeia.

Un alt cititor, Iulian M., consideră că răspunsul îl reprezintă radarele fixe, care „ar trebui să fie montate din kilometru în kilometru”. „Acesta este nivelul în România: nu reacționăm decât la amenzi! În străinătate așa se practică, sunt radare fixe peste tot, sunt camere de supraveghere, șoferii sunt atenționați asupra existenței lor și toată lumea merge civilizat. La noi aplicațiile de pe telefon te anunță de existența echipajului de poliție cu kilometri înainte. În rest… toți o calcă!”. Alți cititori consideră că răspunsul pentru a preveni producerea accidentelor mortale îl reprezintă întețirea patrulelor de poliție și sancționarea drastică a celor găsiți circulând cu viteză. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5489 secunde