Scutul antirachetă este operațional

354
Scutul antirachetă este operațional - 21maiscutantiracheta-1337590715.jpg

Articole de la același autor

Scutul antiracheta a devenit operațional, dar nu la capacitate maximă, a anunțat președintele Traian Băsescu. Dar sudul României este, în prezent, protejat antibalistic, iar din 2015 protecția urmează să fie extinsă pe întreg teritoriul României.

"În momentul de față, prin capacitate interimară nu înseamnă o soluție definitivă, după cum spune chiar numele deciziei adoptate astăzi. Înseamnă că NATO încă nu și-a atins obiectivul de a avea protejate toate statele membre NATO din Europa, dar pe o geometrie variabilă, partea de Sud - Est a Europei este protejată în momentul de față. Ați observat, probabil, în discursul meu, că punctul de vedere al României a fost că trebuie făcut public acest document, cu toată geografia lui. Vom vedea dacă așa va fi sau nu, dar vă pot spune că, în unele perioade, măcar parțial, teritoriul României în momentul de față este protejat de lovituri ale unor rachete balistice. În opinia mea, dincolo de a fi o decizie tehnică, această decizie este una politică și ea vine să garanteze cetățenilor din statele membre NATO, în primul rând că ne ducem la îndeplinire obiectivele", a afirmat președintele Băsescu.

El a explicat că acoperirea scutului antirachetî operaționalizat în această fază este variabilă, pentru că este asigurată de două nave dispuse în zona de sud-est a Europei, iar când una dintre acestea e mișcată din dispozitiv acoperirea va fi numai pentru sudul României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3145 secunde