Scrisoarea unei viitoare polițiste către conducerea MAI: "Pentru ce atât de multă nedreptate?"

1428
6
Scrisoarea unei viitoare polițiste către conducerea MAI:

Articole de la același autor

Supărarea polițiștilor privind încadrarea directă a mii de oameni din viața civilă este tot mai mare cu fiecare zi  care trece și îi aduce tot mai aproape de această situație. Polițiștii cu experiență au făcut o analiză a acestei probleme, identificând principalele probleme care ar putea decurge din această încadrare directă. 


Pericolul încadrărilor directe, îl constituie în primul rând posibilitatea unor oameni "cu pile", de a accede direct în sistem, fără să fie trecuți prin toate filtrele necesare. Acest aspect cauzează corupție și imagine negativă a instituției. "De asemenea, având în vedere că angajarea se va face pe baza unui simplu examen sau cine știe ce interviu, oamenii ăia, nu o să aibă noțiunile elementare necesare să facă munca de poliție (și posibil unii dintre ei nici capacitatea intelectuală), astfel că sunt șanse mari să aplice măsuri nelegale, care vor fi contestate în instanță, să se împuște accidental cu pistolul din dotare, că nu știu să-l folosească, să apară în media în cine știe ce ipostaze hilare, lucru care va aduce din nou o imagine negativă a Poliției Române", au menționat oamenii legii pe blog-ul lor - politisti.ro.


* * *
De asemenea, tot aici, o elevă a școlii de subofițeri de la Câmpina a publicat o scrisoare adresată ministrului de Interne.


"Știam că țara asta scârțâie din toate încheieturile și că poate și ministerul în care am ales să lucrez. Dar, domnule ministru, sunteți om și dumneavoastră... Sau așa ar trebui. În școlile de agenți de poliție din țară sunt aproximativ 1.500 de suflete care acum 2 ani au venit cu toată inima să devină polițiști pe meleagurile orașului propriu. 1.500 de suflete din care mai mult de jumătate și-au pierdut nopți la rând învățând ca să prindă un post cât mai apropiat de casă la absolvire, pentru că așa se face absolvirea din câte știu, în ordinea mediilor. N-a contat că un post mai apropiat de casă înseamnă poate o comună fără apă caldă, o comună în care asfaltul se înmoaie la căderea ploii. 


Domnule ministru, noi suntem oameni care în fiecare zi învață cum să prevină și să combată faptele antisociale și, chiar și așa, tot întâmpinăm dificultăți și suntem puțin stângaci la anumite spețe. 


Dar încadrații direct, cum credeți că s-ar descurca în stradă cu doar trei luni de cursuri, în comparație cu doi ani ai noștri de școală și viață de cazarmă? Cum vor mânui arma după doar trei luni? Când noi în doi ani abia reușim să desprindem calitățile unui bun tră-gător? Pentru că, domnule ministru, nici măcar cartușe alocate nu avem atâtea câte ar trebui. 


Domnule ministru, pentru ce atât de multă nedreptate? Știați că printre noi se află suflete care își văd familiile doar de sărbători? Pentru că distanța nu îi ajută și pentru că doar week-end-ul 


este liber? Iar dumneavoastră, ajutați la umplerea sufletelor noastre cu de-zamăgire, pentru că la absolvire șansele să devină și mai mici să ajungem fiecare acasă, pentru că de... Încadrăm direct, din fiecare județ, pentru că de... Este o măsură excepțională să completăm echipele operative... 


Dar oare, această măsură nu era și mai excepțională, după absolvirea noastră, după ce ne asigurați și nouă măcar postul acasă sau aproape de casă? 


Suntem prea lipsiți de experiență și poate nu știm ce să facem în situația de față. Dar oamenilor care vă con-siderați oameni, dragi președinți de sindicate, domnule Iulian Surugiu, apărați-ne măcar dumneavoastră, așa cum ați apărat mereu viata agenților de poliție, dacă cei superiori ierarhic dumneavoastră au uitat s-o facă", se arată în scrisoarea postată pe site-ul politisti.ro.


Comentează știrea

adevar
8 februarie 2016
adevar

Eiiii romani daca intru in Romania o sa muriti cu toti popor roman alcatuit din animale primitive care nu stie altceva decat sa sechestreze si abuzeze straine . Ciocul mic

adevar
8 februarie 2016
adevar

Eiiii romani daca intru in Romania o sa muriti cu toti popor roman alcatuit din animale primitive care nu stie altceva decat sa sechestreze si abuzeze straine . Ciocul mic

ath
8 februarie 2016
Nici Raiul nu mai e ce-a fost odata

Pana mai zilele trecute,eu am crezut ca Raiul este populat cu ingeri si iadul cu diavoli.Am crezut ca intre Iad si Rai s-a ridicat un gard.Nici vorba ! In Paradis,ingerii coabiteaza cu diavolii,se lauda unul pe altul,se sprijina unul pe altul,se avanseaza unul pe altul.Nemuritorii se inteleg bine intre ei.Chiar mai mult,eu ca simplu muritor nici nu pot sa fac deosebirea intre un inger si un diavol,pentru ca toti "canta" la fel.In Raiul Politiei Romane ingerii(politistii cinstiti) coabiteaza cu diavolii(politistii corupti).Ingerii nu sunt modele de urmat pentru diavoli si diavolii sunt invizibili pentru ingeri.Eu nu pot sa inteleg cum un politist(ingeras) poate sa coabiteze in acelasi birou cu un politist corupt fara sa vada cu ce se ocupa dracul,colegul lui din ceata hotilor in uniforma.Am crezut asa ceva se dezbate pe blogul politistilor romani.Exemple asemanatoare pot fi date si din viata politica.Fagadau,vicele lui Scaraotchi(capetenia dracilor municipali),a ajuns mare sef in ceata ingerilor din pesede.Uitati-va la el,are deja o aura de cinstit.Alte exemple,puscariile sunt pline de ingerasi si criminali.Ceata oamenilor de stiinta,savantii scriitori,coabiteaza in aceeasi celula cu criminalii periculosi.Ingerii din Cel mai Cinstit Guvern coabitau linistiti cu diavolii corupti.Culmea este ca sfantul Victor Viorel(cel mai cinstit premier) nu stia ca guvernul lui este populat cu draci corupti.

unu'
8 februarie 2016
madam...

ce nu vor sa inteleaga romanii, este ca dincolo de egalitate intre sexe, sunt meserii specifice... exemplu, in politie, femeile nu au ce cauta decat la ghiseu sau puratatoare de cuvant,desi nici acolo nu sunt sigur ca sunt ok... vrei sa fii bugetara, fa-te madam profesoara, asistenta/doctorita, astea sunt meserii specifice voua !

Murphy
8 februarie 2016
Felicitari domnisoarei politist

Bravo domnisoara, esti foarte curajoasa asa cum ai sta bine unui politist. Aveti mare dreptate si inca mai sunt multe de spus. Dupa absolvire, nu mai primiti locuinte, vi se deconteaza doar 750 lei pentru chirie, dar, ce politist este acela care nu are o casa si o familie si trebuie sa locuiasca cu chirie ? Oare daca iti risti viata ta si misiunile sunt foarte periculoase, nu meriti macar o casa de la stat ? Salariiile sunt mizerabile, pensiile la fel ! Viata de poltist este unica iar riscul de a nu te mai intoarce la locuinta ta cu chirie este maxim, golani sunt cat cuprinde tara, ultimul caz fiind jandarmerita montana care a fost agresata de un bulangiu cocalar recidivist, chiar in fata colegului ei, jandarm montan. De ce nu a intervenit colegul ? Pai de ce sa-si piarda viata ? Sa nu se mai intoarca la locuinta lui cu chirie ? A fost un act de mare tradare, dar fata il va intelege in timp, acum il uraste desigur ! Deci dati Cezarului ce-i al Cezarului, si politistilor ce-i al politistilor, macar un acoperis deasupra capului, nu locuinta cu chirie.

Malina p
8 februarie 2016
Competenta

Nu numai in politie se poate intra pe usa din dos; exista absolventi de facultate de care nu stim sigur daca au frecventat-o sau nu!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3554 secunde