Școala de vară a Ministerului Apărării Naționale, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța

Marţi, 28 Mai 2019
263
Cea de-a IV-a ediție a "Școlii de vară a Ministerului Apărării Naționale" se va desfășura, în perioada 28 - 31 mai, la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța.


La activitate, organizată de Direcția informare și relații publice și de Statul Major al Apărării, vor participa 65 de elevi și studenți din sistemul de învățământ militar. 


Școala de vară reprezintă o oportunitate de pomovare a excelenței în sistemul de învățământ militar, care le oferă participanților posibilitatea de a realiza schimburi de experiență, de a-și îmbunătăți cunoștințele fundamentale și abilitățile de leadership. Obiectivul acesteia se constituie în jurul dezvoltării unor noțiuni de bază în domeniul managementului militar și reprezintă un bun prilej de consolidare a cooperării între unități și instituțiile de învățământ militar.


Pe parcursul celor patru zile, tinerii se vor familiariza cu problematica domeniului de activitate al Forțelor Navale Române. În cadrul unor ateliere interactive vor descoperi tainele meseriei de scafandru, vor confecționa noduri marinărești și vor executa lucrări de matelotaj. Militarii Regimentului 307 Infanterie Marină le vor prezenta elevilor și studenților, în pădurea Babadag și pe Lacul Babadag, tehnici de supraviețuire în mediul terestru-lagunar, modalități de procurare al hranei din natură și de hrănire în condiții de campanie.


De asemenea, cei 65 de tineri vor vizita Portul Militar Constanța, Cetatea Enisala, Muzeul Marinei Române și Moscheia din Piața Ovidiu. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1766 secunde