Școala de aplicație a Forțelor Navale Române a împlinit 123 de ani de activitate

211

Articole de la același autor

Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" a sărbătorit în acest sfârșit de săptămână, 123 de ani de la înființare.


Școala de Aplicație a Forțelor Navale "Viceamiral Constantin Bălescu" a fost înființată, prin Înaltul Decret nr. 1093, la data de 26 februarie 1896, și a început să funcționeze la data de 1 noiembrie, la Galați, sub conducerea maiorului Constantin Bălescu. Înființarea acesteia a fost necesară pentru dezvoltarea cunoștințelor sublocotenenților proveniți din "Școala de Ofițeri de Artilerie și Geniu".


În cei 123 ani de existență, unitatea a trecut prin mai multe transformări și reorganizări, iar din anul 2008 funcționează în garnizoana Mangalia, având ca misiuni de bază formarea inițială și dezvoltarea profesională a soldaților gradați profesioniști, precum și perfecționarea pregătirii profesionale a ofițerilor cu grade inferioare și a maiștrilor militari de marină, în raport cu nevoile Forțelor Navale, în scopul atingerii performanțelor și standardelor NATO. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0482 secunde