Schimbări majore în traficul rutier din Constanța. Ce îi așteaptă pe șoferi

Duminică, 17 Mai 2015, 17:05
10301
Modificări importante în traficul rutier constănțean. Începând din această vară, autoritățile locale vor concepe un sistem care îi va ajuta pe șoferi să nu mai stea la cozi, să nu mai ocolească anumite zone în orele  de vârf și să se reducă numărul evenimentelor rutiere. 


Pentru că sezonul estival 2015 se apropie cu pași rapizi, autoritățile locale vor să pună la punct mai multe aspecte din traficul rutier, care creează probleme și ambuteiaje. Deocamdată, proiectul este într-o fază incipientă, în sensul în care au fost culese toate datele care să le ajute pe autorități să calculeze modificările. 


Anchete în trafic și la domicilii 
Dacă v-ați întrebat de ce în urmă cu câteva săptămâni erați opriți în trafic și erați chestionați cu privire la traseul pe care îl desfășurați de acasă și până la serviciu sau modul în care vă deplasați, răspunsul este simplu: un plan de mobilitate urbană durabilă. 


Reprezentanții Primăriei Constanța au afirmat faptul că au fost făcute anchete în trafic, la domiciliile persoanelor din municipiul Constanța, dar și în stațiile de autobuz, pentru a afla cum anume circulă cetățenii din Constanța, pe ce rute, către ce obiective și zone se îndreaptă. 


Planul de mobilitate urbană durabilă este elaborat de Guvernul României, împreună cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Cu alte cuvinte, nu autoritățile locale sunt cele care vor "gândi" sistemul, ci repre-zentanții instituțiilor, care vor face planuri și vor vedea cum se poate spori mobilitatea pentru cetățeni, cum se pot reduce emisiile de gaze și cum se poate îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. Asta pentru că, în acest moment, spun autoritățile locale, există un dezechilibru sever în ceea ce privește modalitățile de deplasare. Astfel, Constanța trebuie să-și găsească echilibrul privind mobilitatea. 


Sistem inteligent 
Reprezentanții Primăriei Constanța promit că, la începutul acestei veri, se va dezvolta un program inteligent, pe calculator, cu fiecare zonă și stradă din Constanța. Punând toate datele cap la cap, autoritățile vor gândi, bazându-se pe nevoia de deplasare a cetățenilor, cum să creeze fluență în trafic. Vor fi instituite sensuri unice, sensuri giratorii, va fi schimbată configurația unor drumuri și se vor amenaja treceri de pietoni. 


"Vom face orice este nevoie, raportat la necesitățile cetățenilor", au transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 


Pagina a fost generata in 0.3468 secunde