Schimbări importante pentru șoferi, din 2019. Ce se va întâmpla cu mașinile second-hand

844
Schimbări importante pentru șoferi, din 2019. Ce se va întâmpla cu mașinile second-hand - masiniredimovidiumicsik63452500-1517129570.jpg

Articole recomandate

Schimbări importante pentru șoferi din 2019! Mașinile avariate în accidente majore vor trebui duse la inspecția tehnică periodică după ce vor fi reparate. Pe de altă parte, conducătorii auto care vor cumpăra o mașină second-hand ar putea avea acces la un fel de cazier al autoturismului, doar printr-un sms.


Șoferii care vor avea mașinile grav avariate în accidente vor trebui să mai treacă încă o dată pe la Registrul Auto Român pentru o nouă inspecție.

După un accidente dacă elementele de siguranță precum lonjeroanele sau caroseria sunt afectate atunci ITP-up va fi suspendat pentru o perioadă. Șoferul va fi trimis să își repare mașina după care va trebuie să vină din nou la RAR pentru o inspecție de după daună pentru care va plăti între 100 și 150 de lei.


Autoritățile de la noi s-au inspirat din practica din Olanda. Dacă reparațiile nu sunt făcute bine, mașina s-ar putea întoarce în service până când va primi avizul inspectorilor RAR.

Va fi creată și bază de date care să ofere informații șoferilor depre toate mașinile înmatriculate în România. În vizor sunt cele aduse din afară, scrie a1.ro.

Șoferii vor putea trimite un sms la Registrul Auto Român. Tot de la RAR vor primi un mesaj înapoi cu datele despre mașina pe care vor să o verifice, care este istoricul kilometrajului, dar și în ce accidente a fost implicat autorurismul în ultimul timp.

Deocamdată Autoritatea de Supraveghere Financiară și Registrul Auto Român abia au început discuțiile despre aceste măsuri. Va fi ca un fel de cazier pentru cele peste 7 milioane de autovehicule care rulează pe drumurile de la noi, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4258 secunde