Schimb valutar jefuit. Hoții au acționat ca în filme!

809
Schimb valutar jefuit. Hoții au acționat ca în filme! - schimbprintvalutarjaf2-1570045233.jpg

Articole de la același autor

Anchetă de amploare într-un centru comercial din Constanța după ce hoții au jefuit o casă de schimb valutar. Metoda folosită de hoți nu este mai puțin obișnuită, cel puțin pentru plaiurile dobrogene: aceștia au decopertat acoperișul centrului comercial, au tăiat cu flexul tavanul și seiful, fără ca cineva să-i audă sau să-i vadă!


Polițiștii constănțeni au fost solicitați, miercuri dimineață, în jurul orei 5.10, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, la un centru comercial renumit din municipiului Constanța, după ce s-a constatat că o casă de schimb valutar ce-și are sediul în incinta centrului a fost jefuită. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că hoții au apelat la o metodă mai puțin obișnuită, cel puțin pentru meleagurile autohtone, pentru a intra în incinta exchange-ului. Aceștia au decopertat acoperișul și cu ajutorul unui flex, au tăiat tavanul, iar ulterior unul din cele două seifuri aflate în incinta casei de schimb valutar. De menționat că cele două seifuri erau așezate unul deasupra celuilalt, iar hoții l-au tăiat și golit pe cel de deasupra, aflat mai aproape de tavan. 
În scurt timp, spațiul comercial a fost împânzit de polițiști. Acțiunea la fața locului a fost coordonată de adjunctul Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Constanța, comisarul șef Mircea Vizitiu, iar criminaliștii au trebuit să strângă probe cu operativitate, mai ales ținând cont de faptul că era vorba despre un spațiu public, comercial, și exista pericolul ca trecătorii să distrugă probele. 


Reprezentanții casei de schimb valutar au arătat că, din evidențele contabile, la momentul închiderii unității, marți seară, în cele două seifuri erau echivalentul a 200.000 de euro. Ulterior cercetărilor, s-a stabilit că hoții au furat aproximativ 160.000 de euro.  


Potrivit unor surse apropiate anchetei, din primele cercetări se pare că spargerea a fost dată în jurul orei 4,00 noaptea. De menționat că centrul comercial are asigurată, non stop, pază umană și supraveghere video. De altfel, polițiștii au ridicat mai multe probe, printre care câteva instrumente despre care se bănuiește că au fost folosite în spargere, dar și înregistrările de pe camerele de supraveghere. 


Cercetări pentru prinderea hoților


Totodată, criminaliștii au adus la fața locului și un câine de urmă, în încercarea de a găsi o pistă pentru identificarea și prinderea făptașilor. Polițiștii fac toate demersurile pentru identificarea autorilor și tragerea acestora la răspundere", au precizat reprezentanții IPJ Constanța. 


Referitor la incident, reprezentanții centrului comercial au făcut public un punct de vedere, în care subliniază că supravegherea și patrulele pazei umane au fost conform programului. 


"Există o anchetă în derulare, astfel așteptăm și noi mai multe detalii de la Poliție. Supravegherea centrului și patrulele au funcționat conform programului stabilit. Noi nu putem urmări imagini din interiorul magazinelor, este datoria chiriașilor să respecte prevederile legale în conformitate cu obiectul lor de activitate, în cazul de față schimb valutar. Imaginile la care avem acces sunt cele din zonele comune, nu în interiorul magazinelor și bineînțeles acestea vor fi puse la dispoziția Poliției", au precizat reprezentanții centrului comercial. 


Se impune menționat că este pentru a doua oară, anul acesta, când în centrul comercial respectiv are un furt cu un prejudiciu considerabil. În luna ianuarie, trei hoți au intrat într-o bijuterie, cu câteva minute înainte de închiderea centrului comercial, și au sustras aproximativ patru kilograme de bijuterii de aur, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 150.000 de euro. Magazinul respectiv nu era protejat cu sisteme anti-efracție sau alarmă, fiind protejat doar prin sistemul de supraveghere pus la dispoziție de centrul comercial. 


În cursul zilei de ieri, cu ocazia cercetărilor desfășurate de IPJ Constanța, polițiștii locali au verificat toate magazinele din cadrul centrului comercial, pentru a verifica dacă au toate actele în regulă și pentru a le preciza, încă o dată, reprezentanților unităților, că au obligativitatea să-și instaleze sisteme de alarmare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1574 secunde