Scenarii militare și economice ipotetice în regiunea Mării Negre

251
Scenarii militare și economice ipotetice în regiunea Mării Negre - scenarii-1595157391.jpg

Articole de la același autor

Statul Major al Apărării, în colaborare cu centrele de studii avansate New Strategy Center din România și Center for the Study of the New Generation Warfare din SUA, a organizat un exercițiu de simulare de nivel strategic, în format interinstituțional, în zilele de 13 și 15 iulie, la Cercul Militar Național din București, informează Biroul de presă al MApN.

La exercițiu, au participat experți militari și civili din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Sănătății, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Prin videoconferință, s-au alăturat specialiști din domeniul securității din Marea Britanie și SUA.

De asemenea, la grupurile de lucru au luat parte șefii categoriilor de forțe din Armata României.

Participanții la activitate au analizat, pe de o parte, scenarii militare și economice ipotetice în regiunea Mării Negre cu scopul identificării, la nivel strategic, a unor soluții pentru gestionarea unor crize multidimensionale și, pe de alta, evoluția mediului de securitate și răspunsurile formulate la nivel interinstituțional.

Totodată, discuțiile au vizat îmbunătățirea promovării intereselor de securitate ale României. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6065 secunde