Scandalul reabilitării Muzeului de Istorie! Cum s-au "evaporat" milioane de euro

866
3
Scandalul reabilitării Muzeului  de Istorie! Cum s-au
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au trimis în judecată patru persoane și cinci societăți comerciale, pentru acuzații de obținere pe nedrept de fonduri europene și evaziune fiscală, în formă continuată.

Administratorul firmei care s-a ocupat de reabilitarea clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța s-a folosit de facturi fictive și societăți "fantomă" pentru a obține pe nedrept fonduri europene nerambursabile. Con-stantin Dima, administratorul firmei, a mai fost trimis în judecată anul trecut pentru fapte similare.

Constantin Dima, la data faptelor administrator al SC Mara Construct SRL, este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, dar și de eva-ziune fiscală, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, la data de 31 decembrie 2010, în vederea implementării proiectului "HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turiștii din Constanța", între SC Mara Construct SRL, reprezentată de Constantin Dima, și Consiliul Județean Constanța a fost încheiat un contract de execuție lucrări, având ca obiectiv reabilitarea clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Pe toată perioada execuției contractului, SC Mara Construct SRL și Constantin Dima au folosit, cu rea credință, în relația cu Consiliul Județean Constanța, documente inexacte, facturi și situații de lucrări, care cuprindeau date neconforme cu realitatea, în scopul obținerii pe nedrept, de la CJC, a banilor provenind din fonduri europene nerambursabile, arată anchetatorii.

O parte din aceste documente au fost furnizate de către Liviu Ungureanu, Lucian Petrache și Diallo Mamadou Alpha Evy, administratori ai unor societăți cu un comportament de tip "fantomă" - care au emis facturi ce nu reflectau operațiuni reale și care au fost înregistrate în contabilitate și ulterior plătite de către Constantin Dima și SC Mara Construct SRL. Astfel, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 788.542,40 lei, sumă cu care Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal.

De asemenea, Consiliul Jude-țean Constanța se constituie parte civilă în cauză cu suma de 8.963.612,64 lei, reprezentând fondurile europene nerambursabile. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor terenuri ce aparțin lui Lucian Petrache. SC Mara Construct SRL, Constantin Dima și Lucian Petrache au mai fost trimiși în judecată pentru fapte similare, comise tot în legătură executarea unor contracte atribuite de Consiliul Județean Constanța, în data de 19 aprilie 2016. 

Comentează știrea

Unu
10 martie 2017
Psd

Acest individ,Dima,cunoscut si drept Mache,atunci cand era pilot de vanatoare la Mihail Kogalniceanu,a reusit sa se compromita definitiv in momentul cand a decis sa se inhaiteze cu hienele din anturajul maimutei drogate si a porcului adormit in intersectie.Impreuna cu o alta lichea,Ciocoiu,sclavul binomului mazare-constantinescu,au facut de ras haina militara si renumele unei arme de elita a societatii. Mache,la cat mai multi ani! Poate il iei si pe ciocoiu cu tine,ca meritati sa fiti impreuna si la greu,nu doar la impartit spagile.

Sanchi !
10 martie 2017
Chipurile,CJC a fost inselat

Spune-mi cu cine faci afaceri ca sa-ti spun cine esti.Vezi Doamne,CJC a facut plati si nu stia ca este inselat.Pai voi ce ati platit mai prostilor,aerul respirat de patronul Mara Construct SRL ? Interesant ca toti smecherii din CJC sunt curati ca lacrima si PSD-ul a castigat inca o data alegerile.PSD, un fel de Hopa Mitica.

Apropo
10 martie 2017
Doamna Servil ?

Doamna Servil stie ceva ? Stie ca d'aia a fost avansata.

Răspuns la: Chipurile,CJC a fost inselat
Adăugat de : Sanchi !, 10 martie 2017
Spune-mi cu cine faci afaceri ca sa-ti spun cine esti.Vezi Doamne,CJC a facut plati si nu stia ca este inselat.Pai voi ce ati platit mai...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.438 secunde