X
X

Scafandru din cadrul ISU Dobrogea, recompensat de Ministerul Afacerilor Interne

Ştire online publicată Miercuri, 16 Septembrie 2020. Autor: Florentina BOZÎNTAN
Sursa foto: ISU Dobrogea
Scafandru din cadrul ISU Dobrogea, recompensat de Ministerul Afacerilor Interne - pompieremblemasursaisudobrogea22-1600196424.jpg
Un pompier din Constanța s-a făcut remarcat prin intervențiile dificile la care a participat, în ultimul an, de la care nu s-a dat în lături! George Cuculescu este plutonier adjunct și este comandantul echipajului de căutare – salvare în mediul acvatic, din cadrul Detașamentului de pompieri „Slt. Fripis Marius Daniel” Constanța Oraș. Altfel spus, este șeful scafandrilor chemați în sprijin în momentul în care este nevoie de găsirea unei persoane dispărute în apele mării.

Una din intervențiile dificile la care a participat plt. adj. George Cuculescu a fost în toamna lui 2019, când un băiețel de opt ani a dispărut. Pentru găsirea lui, forțele de ordine au „periat” bazinele de dejecții de la marginea localității Pecineaga. Iar scafandrul a fost cel care a intrat în primul bazin în care a fost căutat băiețelul, îmbrăcat doar cu un „costum uscat”, după cum spun specialiștii. „Mai exact, acesta a intrat în bazinul respectiv îmbrăcat fiind doar cu costumul uscat de scafandru și a periat întreaga suprafață cu uneltele din dotare, fără a ține cont de mirosul pestilențial și pericolul de infecție”, au arătat reprezentanții ISU Dobrogea.

La puțin timp după această intervenție care a pus la grea încercare militarii, dar și comunitatea din Constanța – copilașul a fost găsit înecat în bazinul respectiv! – pompierul a intervenit în Portul Midia, pentru extragerea ovinelor de pe nava „Queen Hind”, care s-a răsturnat fiind încărcată cu aproape 16.000 de animale.

„Fiind alpinist, pompierul s-a cățărat pe nava răsturnată și a realizat scripeți pentru scoaterea oilor în siguranță, din navă, pe ponton. Totodată, a participat activ la operațiunea de extragere a ovinelor, accesul fiind unul foarte dificil și periculos, iar din cauza gazelor din aer fiind posibilă intervenția în interiorul navei doar cu aparat de respirat. Întreaga operațiune a durat cinci zile”, au mai arătat reprezentanții ISU Dobrogea.

Pentru curajul său, cât mai ales pentru modul profesionist în care își duce la îndeplinire sarcinilor, punând nevoile comunității înainte de nevoile sale, plutonierul adjunct George Cuculescu a primit, luni, Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Cel care i-a înmânat distincția a fost ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31496 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3990 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1488 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1268 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4066 secunde