Scafandru din cadrul ISU Dobrogea, recompensat de Ministerul Afacerilor Interne

279
Scafandru din cadrul ISU Dobrogea, recompensat de Ministerul Afacerilor Interne - pompieremblemasursaisudobrogea22-1600196424.jpg

Articole de la același autor

Un pompier din Constanța s-a făcut remarcat prin intervențiile dificile la care a participat, în ultimul an, de la care nu s-a dat în lături! George Cuculescu este plutonier adjunct și este comandantul echipajului de căutare – salvare în mediul acvatic, din cadrul Detașamentului de pompieri „Slt. Fripis Marius Daniel” Constanța Oraș. Altfel spus, este șeful scafandrilor chemați în sprijin în momentul în care este nevoie de găsirea unei persoane dispărute în apele mării.

Una din intervențiile dificile la care a participat plt. adj. George Cuculescu a fost în toamna lui 2019, când un băiețel de opt ani a dispărut. Pentru găsirea lui, forțele de ordine au „periat” bazinele de dejecții de la marginea localității Pecineaga. Iar scafandrul a fost cel care a intrat în primul bazin în care a fost căutat băiețelul, îmbrăcat doar cu un „costum uscat”, după cum spun specialiștii. „Mai exact, acesta a intrat în bazinul respectiv îmbrăcat fiind doar cu costumul uscat de scafandru și a periat întreaga suprafață cu uneltele din dotare, fără a ține cont de mirosul pestilențial și pericolul de infecție”, au arătat reprezentanții ISU Dobrogea.

La puțin timp după această intervenție care a pus la grea încercare militarii, dar și comunitatea din Constanța – copilașul a fost găsit înecat în bazinul respectiv! – pompierul a intervenit în Portul Midia, pentru extragerea ovinelor de pe nava „Queen Hind”, care s-a răsturnat fiind încărcată cu aproape 16.000 de animale.

„Fiind alpinist, pompierul s-a cățărat pe nava răsturnată și a realizat scripeți pentru scoaterea oilor în siguranță, din navă, pe ponton. Totodată, a participat activ la operațiunea de extragere a ovinelor, accesul fiind unul foarte dificil și periculos, iar din cauza gazelor din aer fiind posibilă intervenția în interiorul navei doar cu aparat de respirat. Întreaga operațiune a durat cinci zile”, au mai arătat reprezentanții ISU Dobrogea.

Pentru curajul său, cât mai ales pentru modul profesionist în care își duce la îndeplinire sarcinilor, punând nevoile comunității înainte de nevoile sale, plutonierul adjunct George Cuculescu a primit, luni, Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Cel care i-a înmânat distincția a fost ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2617 secunde