Scafandrii de luptă au plecat la antrenamente, la munte

266

Articole de la același autor

Un grup de scafandri desfășoară, în perioada 8-19 februarie, activități de instrucție alpină, pentru perfecționarea mobilității de deplasare în teren variat, specifică mediului alpin, au arătat reprezentanții Forțelor Navale.

Pregătirea unui scafandru de luptă de incursiune durează aproximativ trei ani, timp în care acestuia îi sunt testate limitele fizice și psihice la care poate să ajungă. În perioada pregătirii, militarii sunt integrați în grupe și parcurg module de instruire complexe, pentru formarea deprinderilor de a desfășura misiuni dificile, pe uscat, în aer și în apă, au arătat militarii.



Drept pentru care, în programul de pregătire al scafandrilor de luptă se află scufundări, parașutări, salturi din elicopter și salturi din ambarcațiuni rapide, trageri, proceduri de utilizare a explozivilor, marșuri în teren variat, antrenamente de supraviețuire. Scopul: viitorii scafandrii de luptă vor fi în măsură să acționeze ca un tot unitar, să îndeplinească misiuni complexe, oriunde în lume.



Periodic, în Forțele Navale Române, au loc selecții de militari, cu calități fizice și psihice deosebite, care doresc să se pregătească pentru a deveni scafandri de luptă de incursiune. Statisticile arată că doar o treime dintre cei care încep programul special de instruire reușesc să-l termine și să se integreze în această categorie de elită de militari din Armata României.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.566 secunde