Sărbătoare cu cântec. Președintele și premierul, huiduiți și ovaționați la Iași!

235
Sărbătoare cu cântec. Președintele și premierul, huiduiți și ovaționați la Iași! - ddd-1579870283.jpg

Articole recomandate

Peste 8.000 de persoane au venit, vineri, în Piața Unirii din Iași pentru a lua parte la manifestările organizate cu prilejul aniversării a 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, printre cei prezenți numărându-se și președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și vicepreședintele Senatului, Robert Cazanciuc, transmite Agerpres.

La manifestările organizate de municipalitatea ieșeană au mai fost prezenți ministrul Apărării, Ionel Nicolae Ciucă, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, ministrul Mediului Apelor și Pădurilor. De asemenea, participă și reprezentanți ai partidului Pro România, Victor Ponta și Corina Crețu, ai Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, Titus Corlățean, politicieni și autorități locale din județele Moldovei, ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

Manifestările din Piața Unirii din Iași au început cu un concert folcloric. La ora 13,00 Garda de Onoare a dat onorul președintelui Iohannis, care a venit la Iași alături de soția sa, Carmen. Manifestările oficiale au început cu un Te Deum și un cuvânt de binecuvântare rostit de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfinția Sa Teofan, alături de Preasfinția Sa Iosif Păuleț, Episcop al Diecezei Romano-Catolic de Iași.

Președintele Klaus Iohannis a fost huiduit în momentul în care a ajuns în Piața Unirii din Iași de un grup de manifestanți, dar și în unele momente când și-a citit discursul. Tot în timpul rostirii discursului său, șeful statului a fost și ovaționat atunci când a vorbit despre prioritatea construirii Autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș. Premierul Ludovic Orban a fost huiduit și fluierat la rândul său în timpul discursului, mai ales atunci când a vorbit de autostradă, însă de asemenea s-au auzit și aplauze și ovații când a vorbit despre necesitatea sprijinirii de către stat a investitorilor care vor să vină să creeze locuri de muncă în județele Moldovei.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa (PSD), a fost huiduit atunci când și-a început discursul. Vociferări din mulțime s-au auzit și atunci când primarul Mihai Chirica și-a început discursul. De asemenea, din Piața Unirii s-au auzit scandări cum ar fi "Vrem autostrada!" și "Și eu", aluzie la protestul organizat de suceveanul Ștefan Mandachi cu privire la situația drumurilor din județele Moldovei.

Discursurile oficialităților centrale și locale au fost urmate de depunerea de coroane la ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, parada militară, și tradiționala Horă a Unirii, în care s-au prins și președintele Klaus Iohannis și soția sa, alături de premierul Ludovic Orban și ceilalți reprezentanți ai instituțiilor statului. După acest moment, autoritățile locale și politicienii au plecat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pentru a depune coroane de flori la mormântul lui Cuza, la mănăstirea Trei Ierarhi. Aici vor lua parte la o slujbă de pomenire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Ianuarie 2020
Stire din Cultură-Educație : Doar uniți suntem puternici!
Pagina a fost generata in 0.5186 secunde